Dostlar askıda görsün

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 20, 2020 / 08:34

Milliyetçi Hareket Partisi’nin ekmek zamlarına karşı “tepki” olarak başlattığı “Askıda ekmek” kampanyası, Ankara Çankaya’da başladı. Başladı başlamasına da kampanyadan kasıt tam olarak bu muydu? Sosyal medyada tepkilere neden olan ve görenleri hayrete düşüren fotoğraf, deyim yerindeyse ‘Yeni Türkiye’nin fotoğrafı olarak tarihteki yerini aldı.
MHP Çankaya İlçe Başkanı Serkan Damar, Bahçeli’nin talimatıyla kampanyanın başladığını ‘askıda ekmek’ noktasının fotoğraflarını paylaşarak Twitter hesabından müjdeledi. Söz konusu fotoğrafta, MHP Çankaya İlçe Başkanlığı tarafından sokakta bir noktaya yerleştirilmiş bir stand ve çevresine poşetler içinde asılmış ekmekler görülüyor. Damar paylaşımı kısa süre sonra sildi. Bahçeli, “Hali vakti yerinde her vatan evladı, kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli, eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Komşusu açken tok yatan bizden değildir” demişti.
Fotoğrafa tepkiler de vardı, destek de geldi
Sosyal medyada sıkça paylaşılan fotoğrafı CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu bundan daha iyi anlatan bir fotoğraf yoktur” diyerek yorumladı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın ise, ‘’Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin başlattığı askıda ekmek kampanyası bazı ciğersizlerin midesine dokundu. Aşımızı taşa çevirenler, soframıza tefrika taşıyanlar, huzurumuza kaos doğrayanlar iş başında’’ dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top