Döviz dışında mesele yokmuş

Döviz dışında mesele yokmuş
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tüm dünyada “gıda terörü” estiğini savunarak, “Gıda fiyatları, girdi fiyatları bütün fiyatlarda ciddi bir artış var. Maalesef istediğimizin ötesinde artışlar var. Tüm dünyada...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tüm dünyada “gıda terörü” estiğini savunarak, “Gıda fiyatları, girdi fiyatları bütün fiyatlarda ciddi bir artış var. Maalesef istediğimizin ötesinde artışlar var. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artış var” dedi. Bakan Pakdemirli, ekonomik değerlere bakıldığında, Türkiye’nin döviz dışında meselesi olmadığını savundu.

“ÖNEMLİ SORUN OLMADAN ATLATTIK”
Pakdemirli şöyle konuştu:
“Belirli yerlerde kuraklık, belirli yerlerde üretim azlığı var ama bugünkü fiyatların artışını ortaya koyacak bir şey yok. Buğdayın fiyatı bir buçuk-iki misline, ayçiçeğin fiyatı dünya piyasalarında iki misline, gübre 3-4 misline gelmiş durumda. Bakanlık olarak şöyle bir öngörü yapıyoruz; pandemi riskleri ortadan kalktığı zaman, dünyadaki fiyat karmaşasının doğru ve düzgün bir yere geleceğini düşünüyoruz.”

Pakdemirli, fiyatların artışına işaret ederek şubat ayından itibaren değişikliklerin olmasını beklediklerini anlatarak “Böyle bir dönemi tüm dünyada idare etmek zordu ama AK Parti’nin güçlü iktidar kadrolarıyla bu dönemi önemli problem olmadan atlattık” iddiasını da ortaya koydu.

Pakdemirli, hükümetin, dünyada devam eden enerji, tarım, su kıtlığı, gıda kıtlığı, yangınlarla mücadele gibi konularda önemli performans gösterdiğini de savundu.