DSÖ Başkanı, deprem bölgesinde

Son Güncellenme Tarihi: Mart 1, 2023 / 12:07

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Türkiye’de depremden etkilenen bölgeleri ziyaret etti. DSÖ, 75 yıllık tarihinde bir afet bölgesine en büyük acil tıp teknisyeni sevkiyatını başlattığını duyurdu.

Bölgedeki ziyaretiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan DSÖ Genel Direktörü, yaralanmalar ve solunum yolu enfeksiyonlarına müdahale ve psikolojik destek gibi gereksinimler olduğunu belirtti. VOA Türkçe’nin aktardığına göre Tedros Adhanom Ghebreyesus, sağlığın hastanelerde değil, evlerde, okullarda ve şehirlerde başladığını ve bu çerçevede acil barınmanın önemini vurgulayarak DSÖ’nün şimdiye kadar hem Türkiye hem Suriye’ye çok sayıda tıbbi malzeme gönderdiğini kaydetti.

SAHRA HASTANESİNE ZİYARET
DSÖ Genel Direktörü ve Türkiye’nin dahil olduğu DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Kluge, Gaziantep’teki temaslarını tamamlayarak dün Hatay’ın Kırıkhan ilçesine geçip sahra hastanesini ziyaret etti. 

Ghebreyesus, temasları sırasında Sağlık Bakanlığı’nın koordinatörü tarafından kendilerine bilgi sağlandığını ifade ederek, “Bu ağır krizde birlikte çalışan ülkenin dört bir yanındaki tüm uzmanlara teşekkür ederiz,” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top