DSÖ tarih verdi

DSÖ tarih verdi
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Covid-19 salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini ve en kötü senaryonun geride kaldığını söyledi. ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Covid-19 salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini ve en kötü senaryonun geride kaldığını söyledi. ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci de 2022’ye kadar maske takmaya devam edileceğini söyledi.
Hans Kluge, 2021 yılında da Covid-19’un tüm dünyada etkisini göstereceğini ancak 2020 yılına göre daha temkinli ve yönetilebilir olacağını vurguladı. Kluge, en kötü senaryonun geride kaldığını, ilk yayılmaya başladığı 2020 yılına göre virüs hakkında daha fazla bilgiye sahip olunduğunu belirtti.
Kendi tahminini açıklayan Kluge, “2022’nin başında salgının sona ereceğini düşünüyorum. Virüs olmaya devam edecek, ancak kısıtlamalara ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Bu iyimser bir mesaj.” ifadelerini kullandı.
MUTASYONLAR NORMAL ANCAK ENDİŞE VERİYOR
Covid-19’un mutasyona uğramasını da değerlendiren Kluge, mutasyonların normal olduğunu ve virüsün bulaştığı kişiye uyum sağlamaya çalıştığını ancak mutasyonların hızlı yayılmasının kendilerini endişelendirdiğini anlattı.
“102 YILDIR BAŞIMIZA GELEN HİÇBİR ŞEYE BENZEMİYOR”
Can kaybının 500 bine dayandığı ABD’nin salgınla mücadelede en yetkili isimlerinden Dr. Anthony Fauci de Covid-19 sürecinin tarihe geçen bir olay olduğunu belirterek, “1918’deki salgından beri 102 yıldır başımıza gelen hiçbir şeye benzemiyor. İnsanlar onlarca yıl boyunca bunu konuşmayı sürdürecek” dedi. Dr. Fauci, aşılamaların tüm hızıyla sürmesine rağmen maske takmanın 2022 yılına kadar sürebileceğini belirtti.