DSÖ’den çok kritik aşı uyarısı: Ahlaki bir çöküş

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 16, 2021 / 13:15

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Sektreteri Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, zengin ülkelerin çocuklar ve ergenleri aşılamayı bırakıp ellerindeki aşıları yoksul ülkelerle paylaşması gerektiğini söyledi. WHO’nun da parçası olduğu Covax adlı program, yoksul ülkelere aşı ulaştırmayı hedefliyor. Fakat bugüne kadar aşıların neredeyse tamamının zengin ülkelerde yapılmış olması, bu alandaki eşitsizliği derinleştiriyor.

Dr. Tedros, bazı zengin ülkelerin ergenleri ve çocukları aşılama istediğini anladığını fakat bu kararı gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi. Tedros, “Yoksul ülkeler hâlâ sağlık çalışanlarına yetecek kadar bile aşı edinemedi. Hastanelerin yetersiz kaldığı ülkeler var” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, 12-15 yaş arası gençlere mümkün olan en kısa sürede aşı yapılacağını açıklamıştı. Kanada da Pfizer aşısının aynı yaş grubuna yapılmasına onay verdi. İsviçre’de de geçen hafta 16 yaş üzerine aşı randevusu verilmeye başlandı. Bazı Afrika ülkelerinde ise neredeyse hiçbir aşılama faaliyeti başlatılamadı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top