Duayen siyasetçilerden İmamoğlu’na destek

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 17, 2023 / 09:08

Türkiye siyasi hareketinin farklı yelpazelerinde yer almış, ülke politikasına yön vermiş duayen siyasetçiler, hakkında hapis ve siyasi yasak kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek vermek için Saraçhane’de buluştu.

İmamoğlu, aralarında Altan Öymen, Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Hüsamettin Cindoruk, Saadettin Tantan, Algan Hacaloğli, Nesrin Nas, Hikmet Sami Türk, Seyfi Oktay, Mukadder Başeğmez, Celal Doğan, Nurettin Sözen, Ali Müfit Gürtuna, Yaşar Okuyan, Ercan Karakaş, Yüksel Yalova, Süleyman Çelebi ve Süheyl Batum gibi isimlerin bulunduğu yaklaşık 90 duayen siyasetçiyi, İBB Meclis Salonu’nda ağırladı.



Buluşma, eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Nesrin Nas moderatörlüğünde yapıldı. Cumhuriyet tarihimizin en hayati seçimine gidileceğine vurgu yapan Nas, “Bu zor zamanda Başkanımızın, demokratik irademizin yanında siyasal meşruiyetinin hile hurda ile yok edilmesinin dimdik karşısındayız” demek için geldiklerini söyledi. Buluşmaya katılan siyasetçiler de söz alarak İmamoğlu’na desteklerini dile getirdiler.

İmamoğlu da, “Türkiye’mizin siyaset tarihinin önemli insanları hem de siyaset yelpazesinin belki her bölümünden insanın bizi ziyaret etmesi, bize güç katması, demokrasi ve hukuk mücadelesinin en önünde durma konusundaki kararlılıklarını ortaya koyması beni çok mutlu etmiştir. Hani bir duayen fotoğrafı istesek muhtemeldir ki fotoğrafta olması gereken herkes buradaydı. Onurlandım, gururlandım. Daha da güçlendim açıkçası” dedi.

İmamoğlu, gazetecilerin soruları üzerine de umre ziyaretinin iyi geçtiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Bol bol dua ettiğini vurgulayan İmamoğlu, “Bu umreyle ilgili yazılan kötü düşünce sahipleri olduğu gibi onlarla hiç ilgilenmedim. Ama onlara dahi dua ettim” açıklamasını yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top