Düelloya polis gitti

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 7, 2022 / 07:41

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanlığı’na yürüyüşü polis tarafından engellendi. TBMM önünde basın açıklaması yapan Özdağ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Bu görev bittiği zaman tutuklanacaksın, bunun sen de farkındasın, sen Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük kriminalisin” dedi.

Önceki akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir televizyon programı sırasında kendisi hakkındaki ifadelerine karşılık dün saat 11.00’de İçişleri Bakanlığı’na
gideceğini belirten Özdağ, Soylu’nun bir süredir kendisi ve Zafer Partisi hakkında “operasyon” yürüttüğünü iddia ederek bakanlığa yürüyeceğini duyurmuştu.

Dün sabah saatlerinde partisinin genel merkezi önünde basına kısa bir açıklama yapan Özdağ, bazı destekçileriyle birlikte İçişleri Bakanlığı’na yürüdü. Ancak bir süre sonra bakanlığın önüne ilerleyişi polis tarafından durduruldu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KRİMİNALİSİN
Özdağ, polis tarafından engellenmesinin ardından sert bir açıklama yaptı:
“Teröristleri izletmen gereken adamları benim peşime takmadın mı? Yemek yediğim restoranlardan visa kartı ödemelerimi toplatmadın mı? Bu görev bittiği zaman tutuklanacaksın, bunun sen de farkındasın. Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük kriminalisin.

“Bu iş ikimizden biri ölene kadar devam edecek. Ya sen milletin önünde özür dilersin ya da sonuna kadar bu iş devam eder. Ama provokasyonları deneme. Her girişimini ağzına tıkarım.”

TBMM ÖNÜNDE GERİLİM YÜKSELDİ
Ümit Özdağ’ın TBMM önündeki basın açıklaması sırasında gerilim sürekli arttı, polis ve partililer arasındaki tansiyon hiç düşmedi ve haber takibi yapan gazeteciler de darp edildi.

Özdağ, kendisine emniyet mensupları tarafından ulaşan bilgilere göre Soylu’nun partisine yönelik bir komplo planladığını iddia etti:
“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu liderliğinde, Zafer Partisi’ne komplo kuruluyor. Bu komployla ilgili birkaç gün önce genel merkezimize gelen bir polis memuru bilgi verdi.

Kimlerle kimin telefon konuşması yaptığını, bu komploda kimlerin görev alacağını öğrendim. Başka kaynaklardan da bunu teyit ettim. Zafer Partili gibi görülen hesaplar üzerinden beş-altı ilde karışıklık çıkarıp bizi psikolojik baskı altına almak istiyorlar.”

ATAMANLAR DİYE BİR GRUP VAR, KİMLE BAĞLANTILI OLDUKLARI BELLİ
“Atamanlar diye bir grup var, sağda solda Suriyeli, Afgan dövüyorlar ve bunu sosyal medyada yayınlıyorlar. Bir ay önce bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. İki-üç hafta önce ‘Biz kapattık, dağıldık’ dediler. Anladık ki arkasında karanlık odaklar var, kimle bağlantılı olduklarını tahmin edebilirsiniz.”

KORKAK HERİF ÇIK KARŞIMA
Özdağ, ayrıca kendisini durduran emniyet görevlilerine çıkışarak Soylu’ya hitaben, “Korkak herif, korkak Süleyman, çık karşıma, sen don lastiği satarken ben akademide polis kardeşlerime ders veriyordum” dedi.

HAKARETLERİN ARDINDAN BAKANLIK ÖNÜNE ‘HAYVAN DURUM İZLEME’ ARACI
Özdağ’ın yürüyüşünün engellendiği Bakanlık binasının önüne Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) aracının çekildiği görüldü. AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci HAYDİ aracının fotoğrafını paylaşarak, “Orantısız zeka… Zeka en büyük güçtür” ifadelerini kullandı.

Soylu, Özdağ için “Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Bu adam hayvandan aşağı bir adamdır. Esfel-i safilindir” demişti.

BAHÇELİ, SOYLU’YA SAHİP ÇIKTI
Gelişmelerin ardından Cumhur İttifakı’nda AK Parti’nin ortağı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda Süleyman Soylu’ya destek verdi.

“Sayın İçişleri Bakanımızın ve İçişleri Bakanlığımızın hedef alınması, saat 11 randevusuyla bakanlık çevresine yığınak yapılması vaka-ı adiyeden bir olay şeklinde görülemeyecektir. Bu pis bir kumpas, bayağı bir tezgah, küstah bir tertip ve beyhude bir çırpınıştır.” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Hiç kimse terbiyesizlik yapmasın, herkes sınırını ve yerini bilsin.” paylaşımı yaptı.

Daha önce yaşanan çeşitli gerilimlerde de Süleyman Soylu’ya destek veren Bahçeli, twitter hesabından “İçişleri Bakanımızın ismi Süleyman Soylu’dur. Bakanlık önünde pespaye görüntüler eşliğinde magandalık yapanlar, anarşist yöntemlere müracaat edenler ateşle oynayan provokatörlerdir” paylaşımı yaptı.

SOYLU’YA BİRER DESTEK DE CUMHURBAŞKANLIĞI, KABİNE VE PARTİSİNDEN
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Süleyman Soylu’yu bakanlık makamında ziyaret etti. Birlikte çekildikleri fotoğrafları Twitter hesabından paylaşan Oktay, “Ülkemizin huzur ve güvenliği için başarılı çalışmalar gerçekleştiren İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret ettik” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, yaptığı açıklamada “İçişleri Bakanlığımıza dönük kasıtlı gerilim politikaları açık provokasyondur. AK Parti bu provokasyonlara geçit vermeyecektir. Bu dönemde ülkemizde gerilim oluşturmaya dönük tüm bu provokatif çabalar kötü niyetlidir.” ifadelerine yer verdi. Hazine ve Maliye Nureddin Nebati de Özdağ’dan yaklaşık 2 saat sonra Soylu’yu makamında ziyaret etti. Nebati, “Kalbi vatan aşkıyla çarpan kabine arkadaşıma çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top