Dugin: Kızım Rusya için öldü

Dugin: Kızım Rusya için öldü
Moskova’da öldürülen gazeteci Darya Dugina için düzenlenen cenaze töreninde konuşan baba Alexander Dugin, saldırı konusunda Ukrayna’yı suçladı. Dugin, “Kızım halk için, Rusya için öldü” dedi.Rusya’nın önde gelen...

Moskova’da öldürülen gazeteci Darya Dugina için düzenlenen cenaze töreninde konuşan baba Alexander Dugin, saldırı konusunda Ukrayna’yı suçladı. Dugin, “Kızım halk için, Rusya için öldü” dedi.

Rusya’nın önde gelen siyaset uzmanı Alexander Dugin’in suikast sonucu öldürülen kızı Darya Dugina için Moskova’da hüzünlü bir cenaze töreni düzenlendi. Suikastla ilgili tartışmalar sürerken 29 yaşında hayatını kaybeden Dugina için düzenlenen cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı. Moskova’daki Ostankino televizyonunda düzenlenen törende bütün gözler evlat acısı yaşayan Dugin’in üzerindeydi.

Çok üzgün görünen ama soğukkanlılığını koruyan Rus siyaset uzmanının zaman zaman kızının tabutuna dokunması dikkat çekti. Kürsüye çıkıp konuşma yapan Dugin, “Kızım halk için, Rusya için öldü. Cephe burası” dedi.

Saldırı nedeniyle Ukrayna’yı suçlayan Dugin, kızıyla son konuşmasından bahsederek, “Son kez onunla festivalde konuştuk. Bana, ‘Baba kendimi bir savaşçı ve kahraman gibi hissediyorum. Halkımla, ülkemle beraber olmak istiyorum’ dedi. Bu düşünce onun için çok önemliydi” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’daki savaşa da değinen Dugin, savaşın Ukrayna ile Rusya arasında bir savaş olmadığını belirterek, “Politik duruma bakarsak bu savaş Ukrayna ile bir savaş değil. Karanlık ile aydınlık arasında bir savaş” diye konuştu.

PUTİN ÇELENK YOLLADI
Törene Rusya Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Leonid Slutsky, Devlet Duması Başkan Yardımcısı Sergey Neverov, Rus senatör Elena Mizulina, Rus parlamentosu milletvekilleri, Dugina’nın ailesi ve dostları da katıldı. Rusya Devlet Başkanı Putin ve Rus hükümetinin temsilcileri ile çok sayıda önemli isim törene çelenk gönderdi.