Dün Fetö bugün Menzil iktidar hiç akıllanmayacak!

Son zamanlarda büyük bir iddia var.. Deniliyor ki; “Fethullah Cemaatinden boşalan yerleri Menzil Tarikatı dolduruyor.. Devlete sızdılar, devlete yerleşiyorlar.. Başka tarikatlar da hareketlendi.. onlarda devletin içinde yer tutmak için uğraş veriyorlar..”
Bunları söyleyenler aynı zamanda uyarıyor.. Aman dikkat diyorlar, aman dikkat; “ Fethullahçılar cemaat şemsiyesi altında devlete yerleşmişlerdi.. FETÖ oldular, terör örgütüne dönüştüler; darbe yapmaya bile yeltendiler.. Yarın, bugün tarikat diye bakılan Menzilciler aynı yolu izleyebilir!.
Aman dikkat..”
Meselenin dramatik yanı dün Fethullahçılara sahip çıkan onları koruyan bakanlar bugün Menzilcileri koruyor..
Dün Fethullahçılara toz konduramayanlar bugün Menzilcilere toz kondurmuyor..
İşte örnek..
İçişleri Bakanı dedi ki; “ herhangi bir inanç grubunun devletin bir takım noktalarını yönettiği ve sızdığı değerlendirmeleri, başlı başına yeni istismar alanıdır ve doğru değildir. Yalandır, provokasyondur.”
Ben bu sözleri yıllar önce de duymuştum..
Hafızamı zorladım.. Evet evet dönemin AKP’li Bakanı Hüseyin Çelik Fethullahçılar için üç aşağı beş yukarı aynı tepkiyi vermişti..
Demişti ki ; “Cemaat devleti ele geçirmiş, devlete sızmış bunlar kargaları bile güldürür’’
FETÖ’cüler, yargıyı, polisi ,askeri bürokrasiyi ele geçirip Balyoz, Ergenekon, casusluk gibi kumpas /tezgah üzerine bina edilen siyasi davalarla memleketin çivisini çıkardıklarında, binlerce insanı hapse tıktıklarında bununla da yetinmeyip 15 Temmuz akşamı iç savaş çıkarmak için harekete geçtiklerinde kargalar mı güldü bilemem ama milletin anası ağladı..
Halk bedelini çok ağır ödedi..
Silahlı kuvvetler belini hala doğrultamıyor.. En büyük darbeyi deniz ve hava kuvvetleri yedi.. En değerli pilotlar en değerli denizciler kumpasla ordudan atıldı..
Yargı delik deşik oldu.. Beş bine yakın hakim/savcı FETÖ’cü çıktı.. On bine yakın polis açığa alındı, tutuklandı..
Altı , yedi yıl önce devletin içine sızdıklarını iddia edenlere ; ‘ buna kargalar bile güler’ diyen zihniyet bugün başka bir tarikatın aynı yolu izlediğini söyleyenlere ‘ yalancı diyor, provokatör’ diyor..
Ya hiç ders çıkarmadılar, ya da üç beş yıl da bu tarikatı kullanalım diyorlar..
O tarikat üzerinden ayakta durmaya çalışıyorlar..
İkisinden biri..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Tezkan Arşivi