Dünya Bankası’ndan korkutan tahmin: FİYATLAR 50 YILIN ZİRVESİNE ÇIKACAK

Dünya Bankası’ndan korkutan tahmin: FİYATLAR 50 YILIN ZİRVESİNE ÇIKACAK
Dünya Bankası, Ukrayna’daki savaşın 1970’lerden bu yana yaşanan “en büyük emtia şokuna” neden olacağı uyarısında bulunarak doğal gazdan buğday ve pamuğa kadar birçok üründe büyük fiyat artışlarına yol açacağını...

Dünya Bankası, Ukrayna’daki savaşın 1970’lerden bu yana yaşanan “en büyük emtia şokuna” neden olacağı uyarısında bulunarak doğal gazdan buğday ve pamuğa kadar birçok üründe büyük fiyat artışlarına yol açacağını belirtti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre raporun yazarlarından Peter Nagle, fiyatlardaki artışın “çok büyük ekonomik ve insani etkilerini hissettirmeye başladığını” vurguladı. Dünya Bankası’nın kıdemli ekonomisti Nagle, “Dünyanın dört bir yanındaki hanelerde, hayat pahalılığı krizi hissediliyor” dedi. Nagle, “Gelirlerinin daha büyük bir kısmını gıda ve enerjiye harcadıkları için en yoksul haneler için özellikle endişeliyiz, bu fiyat artışına karşı özellikle onlar çok hassas” diye konuştu.

Dünya Bankası raporu ürünler için “Fiyatların genel olarak 2022’de zirve yapması ve bu zirvenin daha önce tahmin edilenden çok daha yüksek olması bekleniyor” diyor.

Ayrıca “Ürün piyasalarının görünümünün, büyük ölçüde Ukrayna’daki savaşın süresine ve bunun tedarik zincirlerinde neden olduğu aksamalara bağlı olacağı” belirtiliyor.