Dünya basını ‘büyükelçi’ krizini böyle gördü

Dünya basını ‘büyükelçi’ krizini böyle gördü
Türkiye ile 10 ülke arasında yaşanan Osman Kavala gerilimi geçtiğimiz gün sona erdi. Dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının yanı sıra ABD ve diğer bazı ülkelerin Ankara Büyükelçilikleri’nin...

Türkiye ile 10 ülke arasında yaşanan Osman Kavala gerilimi geçtiğimiz gün sona erdi. Dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının yanı sıra ABD ve diğer bazı ülkelerin Ankara Büyükelçilikleri’nin açıklamalarına geniş yer verdi.

THE GUARDIAN: ‘KAVGA KIZIŞIYOR GİBİ GÖRÜNSE DE…’
İngiliz The Guardian gazetesi haberinde, “Türkiye, büyükelçileri sınır dışı etme tehdidinden geri adım attı” başlığını kullandı.

NYT: FIRTINADAN KURTARDI
New York Times gazetesi ise gelişmelere geniş yer verdi. Haberde, “Türk Cumhurbaşkanı 10 Batılı diplomatı sınır dışı etmekten vazgeçti” başlığı kullanıldı.

WASHINGTON POST: ‘TEHDİDİ GERİ ÇEKTİ
ABD medyasından Washington Post gazetesi ise “Erdoğan, büyükelçileri gönderme tehdidinden vazgeçerek ABD ve diğer Batı müttefikleriyle krizden kaçındı” başlığını attı.

FRANCE24: “U- DÖNÜŞÜ YAPTI”
Fransız merkezli medyadan France24 ise, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı diplomatları sınır dışı etme tehdidinde U-dönüşü yaptı” başlığını kullandı.

FT: ‘GERİ ADIM ATTI’
Financial Times da, “Erdoğan, batılı büyükelçiler krizinde geri adım attı” başlığını kullandı.