Dünya Covid’den kırılıyor

Dünya Covid’den kırılıyor
Brezilya, ABD’den sonra hastalık nedeniyle en fazla can kaybının yaşandığı ülke. Uzmanlar, hastalığın yayılma oranının daha bulaşıcı virüs varyantlarıyla arttığı uyarısında bulunuyor. Vaka sayısındaki artış nedeniyle...

Brezilya, ABD’den sonra hastalık nedeniyle en fazla can kaybının yaşandığı ülke. Uzmanlar, hastalığın yayılma oranının daha bulaşıcı virüs varyantlarıyla arttığı uyarısında bulunuyor. Vaka sayısındaki artış nedeniyle Brezilya’nın en büyük kentlerinin çoğunda sağlık sistemleri büyük baskı altında. Ülkenin başlıca kamu sağlığı merkezi Fiocruz, birçok kentte sağlık siteminin çökmek üzere olduğu uyarısında bulundu.
Ülkede son 24 saatte 2 bin 286 kişinin hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybı 270 bin 656’ya ulaşırken, salgının başlangıcından bu yana günlük can kaybı ilk kez 2 bini aştı.

Günlük vaka sayısının 14 binin üzerine çıktığı Almanya’da salgın verilerini takip eden Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler Almanya’da “üçüncü dalganın başladığına dair çok net işaretler var» diyerek “çok endişeli” olduğunu söyledi.
Wieler, aşılama başlamasına rağmen maske takmak ve mesafeyi korumak gibi sıkı tedbirlere hala ihtiyaç olduğunu belirtti. Aşılama kampanyasının mutasyona uğrayan virüse karşı bir yarış olduğunu belirten Wieler, bitiş çizgisinin göründüğünü kaydetti.

İtalya›da son haftalarda Covid-19 vakalarının artması ve bazı bölgelerde hastane doluluk oranlarının kaygı verici seviyelere ulaşması üzerine bir «hastane tren» devreye sokuldu. «Covid treni”, hastanelerin dolduğu yerlerdeki ağır hastaları yatak kapasitesi müsait olan bölgelere taşımak için kullanılacak.
İtalya devlet demiryolları (Trenitalia), Lombardiya bölge yönetimi ve Sivil Savunma Departmanı›nın işbirliğiyle hazırlanan trende 21 yoğun bakım yatağı, akciğer ventilatörleri gibi tıbbi teçhizat bulunuyor. 2 lokomotif ve 8 vagondan oluşan trende 45 sağlık görevlisi ve teknik personelin görev yapması planlanıyor.