DÜNYA KEDİ GÜNÜ KUTLANDI

DÜNYA KEDİ GÜNÜ KUTLANDI
Dün, dokuz bin yıldan uzun süredir insanlarla iç içe yaşayan ve bilim insanlarının, insan ırkının ilk evcilleştirdiği hayvan olduğunu öne sürdüğü kedilerin günüydü. 8 Ağustos Dünya Kediler Günü. Bugünü kutlamak isteyenler...

Dün, dokuz bin yıldan uzun süredir insanlarla iç içe yaşayan ve bilim insanlarının, insan ırkının ilk evcilleştirdiği hayvan olduğunu öne sürdüğü kedilerin günüydü. 8 Ağustos Dünya Kediler Günü. Bugünü kutlamak isteyenler sosyal medyada kedileriyle çekilmiş fotoğrafları ya da mesajlarını paylaştı.
Bunlar arasında siyasilerin paylaşımları ise dikkat çekti. ‘Başkentte Her Can Değerli’ etiketiyle paylaşım yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Güzel kızım Khaleesi başta olmak üzere tüm çocuklarımızın Dünya Kedi Günü’nü kutluyorum” mesajını paylaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da “Fındık ve Muazzam” isimli kedileriyle fotoğrafını paylaşarak Dünya Kediler Günü’nü kutladı. Paylaşım yapanlar arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de vardı.