DÜNYA KUPASI İTALYA’DA ÜRETİLİYOR

DÜNYA KUPASI İTALYA’DA ÜRETİLİYOR
Her 4 yılda bir düzenlenen ve oynandığı dönemde kitlelerin ilgisini çekmeyi başaran Dünya Kupası, bu yıl Katar'ın ev sahipliğinde 22'nci kez düzenleniyor.Bugüne kadar düzenlenen 21 şampiyonada iki farklı kupa tasarımı kazanan...

Her 4 yılda bir düzenlenen ve oynandığı dönemde kitlelerin ilgisini çekmeyi başaran Dünya Kupası, bu yıl Katar'ın ev sahipliğinde 22'nci kez düzenleniyor.

Bugüne kadar düzenlenen 21 şampiyonada iki farklı kupa tasarımı kazanan takımlarla buluştu. 1930'da Uruguay'da düzenlenen ilk Dünya Kupası organizasyonu, Fransız heykeltraş Abel Lafleur'un tasarladığı ve antik zafer tanrıçası Nike'nin tasvir edildiği kupa ile başladı. Bu tasarım yaklaşık 40 yıl boyunca kullanıldı.

Son 50 yıldır Dünya Kupası denilince akla gelen imge olan bu özgün tasarım, İtalya'nın sanayi kenti Milano yakınlarındaki Paderno Dugnano'daki tesislerinde üretiliyor.

FIFA Dünya Kupası'nın boyunun 38 santimetre, ağırlığının 6,2 kilogram olduğunu ve 18 ayar altından oluştuğunu belirten Losa, bu tasarımın ilk kez 1973 yılında gösterime çıktığını, 1974'te Almanya'nın ev sahibi olduğu organizasyonda da takdim edildiğini aktardı.