‘Dünya literatüründe az rastlanan bir vaka’

‘Dünya literatüründe az rastlanan bir vaka’
14 ay önce koronavirüse yakalanan ve PCR testi 80 kez pozitif çıkan Muzaffer Kayasan’ın durumuyla ilgili konuşan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, literatürde bu türden vakalara çok rastlanmadığını söyledi.Kayasan,...

14 ay önce koronavirüse yakalanan ve PCR testi 80 kez pozitif çıkan Muzaffer Kayasan’ın durumuyla ilgili konuşan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, literatürde bu türden vakalara çok rastlanmadığını söyledi.

Kayasan, bundan 3 yıl önce lösemi nedeniyle kemik iliği nakli olduğunu ve 14 aydır PCR testinin bir türlü negatife dönmediğini duyurmuştu. Kayasan, varyant açısından da sürekli takip altında tutulduğunu söyleyerek, “Lösemi olduğum için bağışıklık sistemimin çok zayıf olduğunu ve bu nedenle testimin pozitif çıktığını ama aslında Covid olmadığımı söylüyorlar. Yani Kovid’im ama değilim. Psikolojik olarak insan çok yıpranıyor. Sürekli bugün mü öleceğim, yarın mı öleceğim diye düşünüyorum” açıklamasını yapmıştı.

“UZAMIŞ COVID POZİTİFLİĞİ”
Bağışıklığı baskılanan hastalarda, uzamış Covid pozitifliklerin görülebileceğini kaydeden Yavuz, şunları söyledi:
“Bağışıklığı baskılayan ilaçlar kullandığı için bu grup hastalarda uzamış PCR pozitifliği olabiliyor. Özel konak çünkü bunlar. Gerçekten süre çok uzun, dünya literatüründe de böyle çok vaka yok. Vücudun antikor üretme kapasitesi yoksa çok uzun sürebiliyor gerçekten pozitiflik durumu.”