Dünya teyakkuzda

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 22, 2020 / 08:52

Dünya genelinde Kovid-19 vakalarının yeniden yükselmesiyle alınan önlemler artırılmaya başlandı. İspanya Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre, ülkede Kovid-19’da toplam vaka sayısı 640 bine, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 30 bine çıktı. Ülke genelinde serbest dolaşıma kısıtlama getirilen belediye sayısı ise 77’ye yükseldi. Avrupa genelinde Kovid-19’un en yoğun görüldüğü bölge olan Madrid’de, toplamda 855 bin kişinin yaşadığı 8 belediye ve 6 mahallede alınan serbest dolaşıma kısıtlama getiren uygulamalar dün yürürlüğe girdi. Şehirde en fazla 6 kişinin bir araya gelip toplanmasına izin verilirken park ve bahçeler de tekrar kapatıldı. Madridliler yeni önlemlere karşı 100’e yakın mahallede gösteri düzenledi.
Vaka sayısının 394 bin 257’yi, ölü sayısının 41 bin 777’yi bulduğu İngiltere’de hükümetin bilim danışmanı Patrick Vallance, vakaların her hafta 2 kat arttığına dikkati çekerek, ülkede artışın bu şekilde devam etmesi durumunda ekim ayı ortalarında günlük 50 bin vakanın görülebileceği uyarısında bulundu.
MÜNİH’TE MASKE ZORUNLU
273 bin vaka, 9388 ölü sayısının açıklandığı Almanya’da ise Münih kentinde kamuya açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Dieter Reiter, yaptığı açıklamada, önümüzdeki Perşembe gününden geçerli olacak kısıtlamalar kapsamında kent merkezindeki açık alanlarda maske takılmasının zorunlu olacağını belirtti. Reiter ayrıca, dışarıda en fazla beş kişinin bir araya gelebileceğini ve sadece iki hane halkının birbirlerine ev ziyareti yapabileceklerini bildirdi.
KARANTİNA EYLEMİ
İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon da ülkede Kovid-19 vakalarının artması üzerine dün bir açıklama yaparak önümüzdeki iki gün için kısıtlamaların artırılacağını dile getirdi. 299 bin vaka, 35 bin 707 ölü sayısının olduğu İtalya’da ise yeni herhangi bir kısıtlama getirilmedi. İsrail’de önceki akşam binlerce kişi, hakkındaki yolsuzluk davası ve Koronavirüs salgınını yönetmekte başarısız olduğu gerekçesiyle Başbakan Binyamin Netanyahu karşıtı gösteri düzenledi. Batı Kudüs’teki Başbakanlık rezidansı yakınındaki gösteriye, geçtiğimiz Cuma günü ülke genelinde yeniden Kovid-19 karantinası ilan edilmesine rağmen 5 bine yakın gösterici katıldı.
EN FAZLA ÖLÜM ABD’DE
ABD, Kovid-19 salgınının merkezi ve en fazla can kaybının görüldüğü ülke olmayı sürdürüyor. Ülkede salgın yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 1 günde 275 artarak 204 bin 126’ya çıktı. Kovid-19 verilerinin derlendiği “Worldometer” internet sitesine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 1 günde 35 bin 849 artışla 7 milyon 5 bin 893’e ulaştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top