Dünya yeniden pandemi alarmı verdi

Dünya yeniden pandemi alarmı verdi
Fransa, Birleşik Krallık, Almanya ve İtalya, kış mevsiminin yaklaşması, Delta varyantının hız kazanması ve okulların açılmasıyla birlikte yeni bir korona dalgasına karşı önlemlerini artırmaya başladı.Fransa’da yeni bir...

Fransa, Birleşik Krallık, Almanya ve İtalya, kış mevsiminin yaklaşması, Delta varyantının hız kazanması ve okulların açılmasıyla birlikte yeni bir korona dalgasına karşı önlemlerini artırmaya başladı.
Fransa’da yeni bir salgının patlak vermemesi için bütün sağlık çalışanlarına ve bakımevi çalışanlarına korona aşısı yapılması zorunluluğu getirildi. Bu karar ülkede tartışma başlatırken, Paris yönetimi 15 Eylül’e kadar sağlık çalışanlarından en az bir doz aşı olmalarını istedi. Fransa ayrıca 2022’nin başlarında 18 milyon insana üçüncü doz aşı yapma kararı alırken, önceliğin 65 yaşın üzerindekiler ve kronik rahatsızlığı olanlar olduğunu duyurdu.
BİRLEŞİK KRALLIK: KAPANMA SON ÇARE
Salgını zor bir şekilde atlatmaya çalışan ve kademeli normalleşmeye başlayan Birleşik Krallık’ta Başbakan Boris Johnson, tam kapanmanın son çare olacağını söyledi. İngiliz yetkililer, 14 Eylül’de, 50 yaşın üzerindekilere üçüncü doz Covid-19 aşısı yapılacağını duyurdu. Bu kararın yanı sıra İngiltere’de 12-15 yaş aralığındaki çocuklara da Covid-19 aşısı yapılacak. İngiltere’de hükümetin bilim danışma kurulu SAGE, ülkede Covid önlemleri ve kısıtlamaları artırılmazsa hastaneye kaldırılanların sayısında ciddi artış olabileceği uyarısında bulundu.
İskoçya’da da eylül sonundan itibaren aşı kartı ile mekanlara giriş yapılma kararı aldı.
ALMANYA: AŞI PASAPORTU ZORUNLU
Çok sıkı önlemler alan Almanya’da yeni bir korona salgınına karşı 12 yaşın üzerindeki bütün bireylerden toplu taşıma ve araçlara binerken aşı pasaportu isteneceği belirtildi. Covid-19’u yendiğine dair bir belge ya da negatif Covid-19 testi göstermeyenlerin ise hava, kara ya da deniz yoluyla ülkeye girişi yasaklandı.
İTALYA: MASKE ZORUNLU
Salgını en şiddetli hisseden ve 2020’nin başında Çin’den sonra en büyük tahribatı yaşayan İtalya’da da sıkı önlemler uygulanmaya başlandı. Ülkede kronik rahatsızlığı bulunan ve risk altındaki gruplara üçüncü doz aşı yapılmasına onay çıktı. Aşı bütün sağlık çalışanları, doktorlar, hemşireler, bakımevi çalışanları ve eczacılar için zorunlu hale getirildi. Ülkede bütün kapalı alanlarda maske takılması zorunlu hale getirildi.