Dünyada en güvenli seçim sistemi Türkiye’dedir

Dünyada en güvenli seçim sistemi Türkiye’dedir
Millet İttifakı tarafından gündeme getirilen seçim güvenliği tartışmaları devam ediyor. AK Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, dünyadaki en güvenli seçimlerin Türkiye’de yapıldığını iddia etti.Türkiye...

Millet İttifakı tarafından gündeme getirilen seçim güvenliği tartışmaları devam ediyor. AK Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, dünyadaki en güvenli seçimlerin Türkiye’de yapıldığını iddia etti.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, SADAT’a giderek, seçimlerin güvenliğini sarsacak bir durum olursa sorumlusunun bu kuruluşun olacağı iddiaları AK Partili Özel'e soruldu. Özel, konuyla ilgili şöyle konuştu:

'DÜNYANIN HEMEN HEMEN HİÇBİR ÜLKESİNDE OLMAYAN BİR SİSTEM'
"Türkiye’de seçimin her aşaması, siyasi partilerin gözü önünde bütün iş ve eylemler gerçekleşiyor. Örneğin, bütün siyasi partiler YSK’nın girdiği bütün verileri Siyasi Parti Portali (SİPPORT) üzerinden ulaşabiliyorlar. Ayrıca SEÇSİS sistemine anlık olarak girip, bütün belge ve verilere anlık ulaşabiliyorlar. Dünyanın hemen hemen hiçbir ülkesinde olmayan bir sistem. Diğer bir ikinci adımı ise YSK’dan tutun, il seçim kurulu, ilçe seçim kurulu, sandık kuruluna kadar bütün aşamalarda siyasi parti üyeleri, temsilcileri ya da siyasi partilerin müşahitleri bulunuyor. Seçim alanında müşahitlerin gözü önünde bütün seçim cereyan ediyor. İddia ediyorum dünyada en güvenli seçim sistemi Türkiye’dedir.”