Dünyada moda otoriterlik

Dünyada moda otoriterlik
Merkezi Washington’da bulunan Freedom House (Özgürlük Evi) raporunda 2020 yılında pandeminin vurduğu ülkelerde demokrasi ve özgürlüklerde büyük düşüş yaşandığı iddia edildi.Raporda, “2020’de öldürücü bir pandemi,...

Merkezi Washington’da bulunan Freedom House (Özgürlük Evi) raporunda 2020 yılında pandeminin vurduğu ülkelerde demokrasi ve özgürlüklerde büyük düşüş yaşandığı iddia edildi.
Raporda, “2020’de öldürücü bir pandemi, ekonomik ve fiziksel güvensizlik ve şiddetli çatışmalar dünyayı yıkıma uğratırken, demokrasinin savunucuları otoriter düşmanlarına karşı mücadelede yeni ağır kayıplar verdi, uluslararası denge tiranlık lehine değişti” ifadeleri yer aldı.
Freedom House’un özgürlükler raporundaki grafikte Türkiye son 10 yıl içinde yaşanan gerilemeyle birlikte Mali’den sonra ikinci sırada yer aldı.
2020 raporunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan da bahsediliyor. Erdoğan’ın Türk siyasetinde önemli bir güç sahibi olmaya devam ettiği belirtilirken, 2019 yılında yerel yönetimler seçimlerinde muhalefetin başarısının korona virüs salgınının ve ekonomideki kötü gidişin muhalefet üzerindeki iktidar baskısının artmasına sebep olduğu ifade ediliyor.