Dünyada son durum: ABD'de vaka 8 milyonu aştı, AB'de panik

Dünyada son durum: ABD'de vaka 8 milyonu aştı, AB'de panik
Dünyanın kabusu haline gelen koronavirüste ABD'de vaka sayısı 8 milyonu aştı. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülkede 223 bin 644 kişi hayatını kaybetti.AİLE DIŞI TEMASI AZALTINAlmanya'da verilere göre, son 24 saatte 7...

Dünyanın kabusu haline gelen koronavirüste ABD'de vaka sayısı 8 milyonu aştı. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülkede 223 bin 644 kişi hayatını kaybetti.

AİLE DIŞI TEMASI AZALTIN

Almanya'da verilere göre, son 24 saatte 7 bin 334 kişide virüs tespit edildi. Bu rakam, virüsün ülkede ortaya çıktığı günden itibaren 'rekor bir rakam' olarak kayıtlara geçti. Alman hükümeti, tüm Hollanda ve Fransa'yı 'riskli bölge' ilan etti.

Başbakan Angela Merkel, vatandaşlara aile üyeleri dışındaki kişilerle teması belirgin bir şekilde azaltma ve zorunlu olmayan her türlü seyahatten vazgeçme çağrısı yaptı. Merkel, "Pandeminin çok ciddi bir aşamasında olduğumuzu biliyoruz" dedi.

AB LİDERLER ZİRVESİ'NDE PANİK

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ardından Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de ekibinde bir kişide virüs tespit edilmesinin ardından Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nden ayrıldığını duyurdu.

AVUSTURYA DIŞİŞLERİ BAKANI POZİTİF

Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg de koronavirüse yakalandı. Pazartesi günü AB üyesi ülkelerden mevkidaşlarıyla zirveye katılan Schallenberg'in virüsü burada kapmış olabileceği belirtildi.