Dünyada uygulama nasıl

Dünyada uygulama nasıl
CoronaVac aşısının milletvekillerine yapılmaya başlaması Avrupa’daki uygulamaları akla getirdi. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, Covid-19’a karşı başlatılan aşılama kampanyasında seçilmiş yetkililere öncelik verilmeyeceğini...

CoronaVac aşısının milletvekillerine yapılmaya başlaması Avrupa’daki uygulamaları akla getirdi. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, Covid-19’a karşı başlatılan aşılama kampanyasında seçilmiş yetkililere öncelik verilmeyeceğini duyurdu. Veran, “Örnek olmak sıranızı beklemek demektir” ifadelerini kullandı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel de Covid-19 aşısı için sırasını bekleyen isimlerden. Merkel, aşı sırası konusunda herkesin sabırlı olması gerektiğini kaydederek, “Benim sıram geldiğinde ben de aşı olacağım” ifadesini kullandı.
İLGİLTERE BAŞBAKANI DA BEKLİYOR
İngiltere’de ise aşı için durum daha da farklı. Kimlerin aşı olacağını belirleyen öncelik sıralamasına göre Kraliyet Ailesi’ne herhangi bir öncelik verilmedi. Kraliçe 2. Elizabeth, yaş grubu nedeniyle aşısını eşi Prens Philip ile oldu. Başbakan Boris Johnson 9’uncu ve Prens William ise 11’inci sırada yer aldı. Bu isimler de sıraları geldiğinde aşılarını yaptıracak.
BİDEN AŞI OLDU
ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden ise yaşı nedeniyle belirlenen öncelik sıralamasında yüksek risk grubunda bulunduğu için aşısını yaptıranlardan oldu.