Durakoğlu’ndan AKP’li Turan’a yanıt

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 29, 2020 / 06:44

İstanbul Barosu’nun ‘Savunma Mitingi’ düzenleme kararına tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’a yanıt veren Baro Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, “Bunlar bizim sorunlarımız değil. Davet edin anlatayım, yemekler benden” diye seslendi. 

İstanbul Barosu’nun Savunma Mitingi çağrısına sosyal medya hesabından tepki gösteren AKP’li Turan, “50 bin Av’ın 8 bininin oyuyla tüm baroya sahip, arkadaşlarının “Plaza Av’ı” dediği, meslektaşlarının hiç bir sorununa gündem olmamış sayın Başkan yürüyor, miting yapıyor, Anıtkabir’e gidiyor; ama bir tek Meclisin davetine katılmak aklına gelmiyor” diye yazdı.

AKP’li Turan eleştirilerine, “Bir daha diyelim Sayın Durakoğlu; Konu savunma değil, baroların idari yapısı. Mesleğin saygınlığına yakışır, Bşk’ların eşit temsil edildiği bir Barolar Birliği hedefleniyor. Ayrıca mesleki konuda geriye gitmek bir yana, düzenleme; Avukatların ilk 5 yıl kesintilerinin yüzde 50 ile sınırlanması gibi, Av yargılamalarının istinaftan Yargıtay’a taşınabilmesi gibi meslektaşlarımız için birçok önemli konu içeriyor. Bunlar pek ilgi alanınız değil ama bilgilerinize!” diye devam etti.

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu da Turan’ın sözlerine sosyal medyadan yanıt verdi:

“Gerçekten ilgi alanımız değil. Yüzde 50 indirimi biz Genel Kurul kararı ile zaten yapmıştık. Bunlar bizim sorunlarımız değil. Siz stajyerin ücret almasını, genç avukata iş alanı açılmasını vs. düşünsenize… Hadi davet edin ben anlatayım size… Ya da yemekler benden. Bu değişiklik bizim sorunumuzu çözmüyor. Siz kanunun 2. Maddesini işlerliğe kavuştursanıza… Adliyelerde avukata kapalı alanı açtırsanıza. Dosyaları in celeyemiyoruz Sayın Turan, çözsenize… Dönüşünüzde başka bir adliye olacak. Kimseye söylemeyin.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top