Düşen oy oranı Ak Parti’yi gerdi

Düşen oy oranı Ak Parti’yi gerdi
AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’in partinin oy oranına ilişkin, “Yüzde 34-36 aralığında bir yerde seyrediyor” şeklindeki açıklamasını isim vermeden eleştirdi.Külünk,...

AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’in partinin oy oranına ilişkin, “Yüzde 34-36 aralığında bir yerde seyrediyor” şeklindeki açıklamasını isim vermeden eleştirdi.

Külünk, “Anketlerde AK Parti’nin oy aralığını yüzde 34-36 aralığında göstermek sadece politik spekülasyondur ve tuzaktır’’ düşüncesini dile getirdi. Külünk, ‘’AK Parti'de bir 'iletişim oyu' kaybı var ve bu doğru yönetilmezse yavaş yavaş irade oy kaybına dönebilir’’ ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından “Seçmene ve AK Parti’ye anket tuzağı” başlığı altında bir dizi paylaşım yapan Külünk, “AK partinin anketlerde “Oy kaybı” yaşadığına dair sözde bir mutabakat var. Öyle mi? Siyasi partilerin oy kaybı veya artması demokrasinin bağışıklık sistemidir. Fakat Türkiye’de anketler konusu ‘sorunlu’ bir uygulama türüdür. Çünkü anketlerin ‘sorduk cevap verdiler’ gerçeği ile ‘cevaba göre soru sorduk, yoruma göre cevap aldık’ taktikleri artık karışmıştır” görüşünü savundu.

Grup Başkan Vekili Bülent Turan ise, “Şu an krizimiz var kabul ediyorum” dedi, oylarının %40’lar seviyesinde olduğunu söyledi.