Düttürü leyla ordusu ile mi darbe yapacağım

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 7, 2020 / 12:11

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, ordu kademelerinde bütün yetkinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olduğunu, Milli Savunma Bakanı’ndan kuvvet komutanlarına kadar atamaların Erdoğan’ın önünden geçtiğini, darbenin sivil bir ayağı var ise MİT’in Erdoğan’a raporlayacağını söyledi. Özel,“ Ben nasıl darbe yapacağım alıp İstanbul zabıtalarını düttürü leyla ordusu ile mi darbe yapacağım?“ dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı darbe tartışmalarının odağında bulunan Özel, RadyaKaraKutu’da yayınlanan Yavuz Oğhan’ın sunduğu “Bidebunuizle” programında eleştirilere yanıt verdi. Sosyal medya aracılığıyla kendisine gelen tehditlere ilişkin “Bizim trollere bağışıklığımız var, artık vücudumuz antikor üretiyor” diyen Özel, son dönemde kendisine yönelik tehditlerin organize olarak arttığını ancak kendisini tehdit edenlerle tek tek konuştuğunu bir kısmını ikna ettiğini söyledi.
Özel “ Özgür Özel’den darbeci yaratmak normal şartlarda çok zor. Meclis’te benden darbeci çıkaramazlar. Çünkü 15 Temmuz gecesi mecliste yaptığım konuşmayı bilirler, meclise gitme talebimi bilirler. Hatta o dönemin bakanları beni birebir tebrik etmiştir. O yüzden ikinci hatta üçüncü el kişilerden bilgi edinen trollerle deniyorlar” dedi.
“ALTUN 12 SAAT UĞRAŞTI”
Özel, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na, Ensar Vakfı yöneticisi Ahmet Yaramış’ın atanmasına ilişkin mecliste basın toplantısı yaparak, “Saray rejimi seçimle geldi seçimle gidecek. Bunlar gittiklerinde liyakat sahibi, şerefiyle çalışan devlet memurları sakın korkmasınlar. Onlar işleyen çarkın en değerli parçaları olacaklar ama eğer makama Atatürk düşmanlığından atandıysanız bir dakika durmayın orada, hemen terkedin, çünkü sizden 4 gün alacaklıyız” sözlerini sarf ettiğini hatırlattı. Özel, darbe tartışmalarının bu sözlerden çıkarıldığını söyledi. Özel, “Fahrettin Altun’un trol ekibi, pelikanlar bu sözlerden darbe çıkarmak için 12 saat uğraştılar. Konuşmama ilk tepki 12 saat sonra geldi. Madem sözlerim darbe çağrıştırıyordu hemen tepki verselerdi” dedi.
İŞŞİZLİĞİ UNUTTURMAK İÇİN
Darbe tartışmalarının “Saray rejiminin” kendi kitlesini konsolide etmek için ortaya atıldığını söyleyen Özel , “Anketlerde görülüyorki oy kaybediyorlar. O yüzden AKP’ye en yüksek desteğin geldiği 15 Temmuz sürecini hatırlatıyorlar. Seçmene ‘açsın, işsizsin, güvencesizsin ama önce darbeye birlikte göğüs gerelim’ diyorlar. Bunu da 15 Temmuz günü mecliste yaptığım konuşma yüzünden benim üzerimden yapıyorlar. Herhalde ‘ en güçlü yeri yıkarsak CHP’yi yıkarız’ diye düşünüyorlar” dedi.

SOSYAL MEDYADAN DUYMUŞ
Gazeteci Saygı Öztürk, Özel’in de aralarında bulunduğu CHP’li isimleri ve gazeteci Fatih Portakal’ı mermi fotoğrafıyla tehdit eden isimle görüşmesini köşesinde yazdı ve iddiaların kamuoyunda nasıl bir etki yarattığını gözler önüne serdi. Öztürk, Trabzonlu Y.’nin “Bunların kendi ağızlarından ben bir şey duymadım. Ama sosyal medyada bu kişilerle ilgili yazılanları okuyunca yaptıkları benim de kanıma dokundu” dediğini aktardı ve şunları söyledi: “Sosyal medyada öyle diyorlar diye o da mermileriyle sahneye çıkmış. Yani, bu kişilerin darbe yapacağına inanmış, kendi de darbecilere karşı kurşunlarla mücadele verecekmiş”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top