Düzenin teminatı devlet değil Ağar

Düzenin teminatı devlet değil Ağar
Adı sık sık organize suç örgütü lideriyle anılan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Sedat Peker’in “İş insanı Mübariz Mansimov’u tehdit ederek Yalıkavak Marina’yı aldığı” iddiasına yanıt verdi. Mehmet Ağar,...

Adı sık sık organize suç örgütü lideriyle anılan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Sedat Peker’in “İş insanı Mübariz Mansimov’u tehdit ederek Yalıkavak Marina’yı aldığı” iddiasına yanıt verdi. Mehmet Ağar, marinanın sahibi değil yöneticisi olduğunu söyledi.
Ağar, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kendisi ve AK Parti Milletvekili olan oğlu Tolga Ağar hakkındaki iddialarına ilişkin olarak Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuştu.
Ağar, “Devlet hizmetinden ayrılalı 25 yıl, siyaseti bırakalı da 15 yıl oldu. Dokunulmazlığım yok. Devlet benimle ilgili istediği araştırmayı, istediği zaman yapar. Bunun için herhangi bir engel yok. İnsan yaptığından korkar, yapmadığından değil. Benim çok şükür korkacak hiçbir şeyim yok” ifadelerini kullandı.
Saygı Öztürk’ün, yazısının ilgili kısmı şöyle:
“Benden, ehli namus olan, ehli vatan olan kimse şikayetçi olmaz. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli, buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır. Burası, dünyanın, Akdeniz’in en önemli marinasıdır. Bu marina döviz makinesidir. Buraya gelen yatlarda prensler, devlet başkanları, dünyanın bilinen iş insanları var. Dünyanın sayılı milyarderleri gelip Türkiye’de bir ay kalıyorlar. İngiltere’nin ünlü yat dergisi, en iyi mega yat marinası olarak burayı seçti.
Buraya gemi değil, yatlar geliyor. Prensler, dünyanın sayılı zenginleri mi uyuşturucu taşıyor? Roman Abramoviç mi, Katar prensi mi, Suudi yetkililer mi kaçakçılık yapacak, uyuşturucu sokacak. Kimin geldiği belli. Devletin polisi, sahil güvenliği var.”