EBA’YA ULAŞAYIM DERKEN GELEN ÖLÜM

EBA’YA ULAŞAYIM DERKEN GELEN ÖLÜM
MEB’in uzaktan eğitim sistemi olan ve sık sık problemleriyle gündeme gelen EBA’ya erişim uğruna İstanbul’da ilkokul öğrencisi Çınar Mert çatıdan düşerek hayatını kaybetti. Baba Mert, “Oğlum o bilgisayarın kapağını...

MEB’in uzaktan eğitim sistemi olan ve sık sık problemleriyle gündeme gelen EBA’ya erişim uğruna İstanbul’da ilkokul öğrencisi Çınar Mert çatıdan düşerek hayatını kaybetti. Baba Mert, “Oğlum o bilgisayarın kapağını bile açamadı. Ciğerimiz yandı” dedi.
Pandemi döneminde uzaktan eğitim sistemi EBA’ya erişimde fırsat eşitsizliği gün yüzüne çıkarken can kayıpları da artmaya başladı. Konya’da bir öğretmen çiftin bebekleri, canlı ders verdikleri sırada balkondan düşerek yaşamını yitirmiş, Maraş’ta da 50 yaşındaki edebiyat öğretmeni Aziz Serin, internette yaşadığı sorun nedeniyle öğrencilerine ders anlatabilmek için çıktığı tepede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim sistemi olan ve sık sık problemleriyle gündeme gelen EBA’ya erişim uğruna İstanbul’da bir ilkokul öğrencisi çatıdan düşerek hayatını kaybetti.
Geriye baba Önder Mert’in, “Oğlum o bilgisayarın kapağını bile açamadı. Ciğerimiz yandı. İnternet ücretsiz verilsin. Eğitim hani bedavaydı, herkese eşitti…” sözleri kaldı.
İstanbul’un Esenyurt ilçesi İncirtepe Mahallesinde yaşayan 8 yaşındaki Çınar Mert, internet alt yapısında sorun olduğu için uzun süre EBA’ya giremedi. Alt yapı sorunu çözülene kadar babası komşusundan rica etti ve internet hattı çekmek için çatıya çıktı. Babasının peşinden çatıya çıkan Çınar, ayağının kaymasıyla 4’üncü kattan düşerek hayatını kaybetti.