Ecdat geriliminde devreye yargı giriyor

Ecdat geriliminde devreye yargı giriyor
Özbekistan ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunç Soyer'i hedef alarak "Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım" diye konuştu. Erdoğan,...

Özbekistan ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunç Soyer'i hedef alarak "Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım" diye konuştu. Erdoğan, Soyer için "Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz" dedi.

İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle, "Haddini bilmez, ahlaksız" dediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e bir kez daha tepki gösteren Erdoğan'ın hedefinde bu sefer gazeteci Merdan Yanardağ da vardı.

"GEREĞİNİ YAPMAMIZ LAZIM"

Erdoğan, "33 sene Osmanlı’yı idare eden bir Sultan Abdülhamid’e utanmadan, sıkılmadan öyle yakıştırmalar yapılması asla kabul edilemez. Bir de Merdan Yanardağ diye birisi var. O da Osmanlı hakkında ahlaksız ifadeler kullanıyor, hakaretler ediyor. Bu ifadeleri kesinlikle nefret suçuna da girer. Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım. Yani bu meydan o kadar boş değil. Bunu bilmeleri gerekecek. Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım" diye konuştu.

CHP'DEN ÇOK SERT TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Erdoğan'ın Soyer ve Yanardağ’ı hedef alan sözlerine çok sert tepki gösterdi.

Özel, Soyer ve Yanardağ'ı etiketleyerek "AKP Genel Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'i ve gazeteci Merdan Yanardağ'ı tehdit etmiş. Mustafa Kemal Atatürk'ün değil onu idam etmek isteyen Vahdettin'in yanında saf tutmuş. Kendisine yakışan da budur!" dedi.

Özel ayrıca, #TunçSoyerYalnızdeğildir etiketini kullanarak Soyer'e destek verdi.