Edebiyat ve sinema İzmir’de buluşuyor

Edebiyat ve sinema İzmir’de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonunda başlayacak 25. İzmir Kitap Fuarı çerçevesinde “İzmir Unesco Edebiyat Kentine Doğru: Edebiyat-Sinema Buluşması” düzenliyor. 11-19 Mart tarihleri arasında Gaziemir’deki Fuar İzmir’de,...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonunda başlayacak 25. İzmir Kitap Fuarı çerçevesinde “İzmir Unesco Edebiyat Kentine Doğru: Edebiyat-Sinema Buluşması” düzenliyor. 11-19 Mart tarihleri arasında Gaziemir’deki Fuar İzmir’de, TÜYAP, İZFAŞ ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenecek etkinlikte sinemaya edebiyat yapıtlarından uyarlanmış filmler gösterilecek, yazar, yönetmen ve eleştirmenlerin katılımıyla söyleşiler yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İki sanat dalını İzmir’de buluşturmaktan mutluluk duyuyor, bu vesileyle artık aramızda olmayan değerli yazar ve yönetmenlerimizi anmayı hedefliyoruz” dedi.

“Edebiyat- Sinema Buluşması” kapsamında bu yıl Orhan Kemal, Rıfat Ilgaz ve Haldun Taner’in yanı sıra iki İzmirli yazar, Attila İlhan ve Necati Cumalı ile sinemamızın usta yönetmenleri Atıf Yılmaz, Yılmaz Güney, Erden Kıral, Tunç Başaran ve Yusuf Kurçenli anılacak.