"Edirne’deki İmralı’dakine hesap verecek"

"Edirne’deki İmralı’dakine hesap verecek"
AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili kullandığı ifadeler dikkat çekti.Grup toplantısında HDP’li milletvekili Semra...

AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Grup toplantısında HDP’li milletvekili Semra Güzel’in 2017’de öldürülen PKK’li terörist Volkan Bora ile çekilmiş fotoğrafını gösteren Erdoğan, “İşte ortaklarınızdan bir tanesi, soyadı neyse, malum terör örgütlerinden birisiyle tutuşuyor ve resimler yayınlanıyor. Günlerdir bu resimleri hep izledik, izlediniz. Ne yazık ki PKK’nın bir uzantısı olarak bu kadın parlamentoda” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasında, tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alırken kullandığı ifadeler dikkat çekti. “PKK’nın güdümündeki parti ne yapacağını, ne söyleyeceğini, nasıl davranacağını belirlemek için milletvekillerinin dağdaki eli silahlı sevgililerinden gelecek icazeti bekliyor. Bunların göğsündeki şeref madalyası dağa kaçırdığı yavrular, bunlardaki vicdan bu” diyen Erdoğan, terör örgütü PKK lideri Öcalan’la Demirtaş arasında “hesaplaşma” olduğunu iddia etti. Erdoğan, “Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onların da kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar” dedi.

SEÇİM ÖNCESİ ERDOĞAN YİNE AYNI ÇIKIŞI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul için ikinci kez yapılan 23 Haziran 2019’daki yerel seçim öncesinde, “Öcalan ve Demirtaş arasında iktidar savaşı var” demişti.

Erdoğan, Abdullah Öcalan’ın Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından AA ve İHA aracılığıyla açıklanan mesajı ve Selahattin Demirtaş’ın Ekrem İmamoğlu’na destek açıklamasıyla ilgili konuşmuştu. Erdoğan şunları söylemişti:
“Demirtaş çok açık ve net, CHP’nin adayına desteğini açıklamıştır. Çok ilginç olan nedir Apo’nun yaptığı açıklamadır. Burada bir iktidar mücadelesi var. Bu iktidar savaşında, tabii HDP-PKK kanadında yaşanan bu savaş, Öcalan ve Demirtaş noktasında ciddi bir iktidar mücadelesine doğru kayma gösteriyor. Hatta daha da ileri gideyim dağ da bu işin içinde. Ben bunu biraz daha ileri taşıyorum, Avrupa da bu işin içinde. Bu süreç içerisinde Öcalan kendi ittifakını kaçırtmak istemiyor. Bununla ilgili çok sert açıklamaları var. Demirtaş’tan hesap sormaktan dağdan hesap sormaya varıncaya kadar. Onların kendisine ihanet ettiği inancı içinde.”

ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON DÜZENLEMESİ GELEBİLİR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, altı ay sonra asgari ücretin yeniden değerlendirilebileceği mesajını verdi. Cumhurbaşkanı, “Önümüzdeki temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz” dedi.