Ege isyanda

Türkiye genelinde dün 19.00 itibariyle başlayan “tam kapanma” öncesi İstanbul’dan çıkışlarda yine yoğun trafik vardı. İstanbul’dan kaçmak isteyenler seyahat izni almak için kaymakamlıklar önünde uzun kuyruklar oluşturdular.
Yola çıkanların çoğu İstanbul’dan Anadolu’daki memleketlerine ya da tatil beldelerine gitti. Yolun Ankara yönünde trafik artarken, İstanbul yönü ise boş kaldı. Ulaşım, zaman zaman durma noktasına geldi. Büyükşehirlerden kaçış, sosyal medyada “covidler göçü» olarak adlandırıldı.
Kapanma öncesi Balıkesir’in Marmara, Avşa, Ekinlik adalarında nüfus yaklaşık 4 kat arttı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, vatandaşlara ‘Ada ve pandemi kurallarına uyalım’ çağrısında bulundu. Benzer şekilde Muğla’nın Bodrum ilçesinde de yoğunluk görüldü. Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Hazırlıkları yapamadan birdenbire kaosla karşılaştık. En büyük korkumuz gelenlerin bize bulaşı taşıması ve artırması” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de “Maalesef bu bize 7 ile 14 gün içerisinde negatif olarak geri dönecek. Gelenlerin virüsü taşıma ihtimali çok yüksek. Ama bunların testleri yapılmadığı için şu an taşıyıcı olup olmadıkları bilinmiyor” diye konuştu. Aydın’ın Didim ve Kuşadası ilçelerindeki yazlıkların yüzde 90’ının dolduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise “İl nüfusumuz yüzde 50’ye yakın arttı” diyerek önlemlere uyum konusunda uyardı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top