Egemenlerin düzenini Babil Kulesi gibi yıkacağız

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 5, 2023 / 01:58

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krize tepkisini dile getirerek “Saraylı zat çocukların rızkını bir avuç zengine veriyor. İktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Halkın hakkını ihalelerle yandaşlara peşkeş çeken egemenlerin düzenini, sarsılmaz zannedilen Babil Kulesi gibi yıkacağız. Halktan çalınan 418 milyar doları kuruşu kuruşuna aldığımızda halkın sofrası şenlenecek” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Şişli Belediyesi Sosyal Yardım Lansmanı’na katıldı. CHP’li belediyelerin sosyal belediyecilik örneklerini engellemelere rağmen sergilediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na işaret etti. Kılıçdaroğlu, “Engellerle boğuşuyor ama benim bildiğim özellikle İBB Başkanımız bütün engelleri aşar halkına hizmet verir” dedi.

“Şişli Sofrası”nda herkese yer var

Şişli Belediyesi, çocuklara, gençlere, yaşlılara, engellilere ve hayvanlara sosyal destek sunan bir dayanışma programı olan “Şişli Sofrası”nı hayata geçirdi.
Cemil Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Şişli Sofrası’nda herkesin yeri, herkesin beslenme hakkı var. Bu sofrada paylaşmanın tadı var. Hiçbir ayrım gözetmeden, yüreğimiz de, soframız da herkese açık” dedi. Şişli Sofrası’nın hizmetleri kısaca şöyle:
· Aşevi-Sosyal Mutfak: Evde yemek yapmaya maddi ya da fiziksel gücü olmayanlara 5 bin öğün yemek dağıtılıyor.
· Aş Ortağım Projesi: Şişli’deki 18 restoran, kafe, pastanelerle iş birliği yapılıyor. İşletmeden gün sonunda alınan ürünler denetimden sonra, halka ulaştırılıyor.
· Beslenme Çantam Projesi: 1.300 çocukla başlanan bu proje, yakında 3 bin öğrenciyi kapsayacak.
· Can Dostlarımız: 131 ton mama dağıtımı gerçekleştirildi.

“Artık düşünebilirim”

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün akşam Küçükçekmece’de düzenlenen CHP Gençlik Kolları’nın festivaline katıldı. Gençlere sandığa giderek oy verme çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Dünya siyaset tarihine miras bırakan siz gençler olacaksınız. Türkiye’de gençler demokratik yollarla otoriter bir yönetime son verdiler diye tarih yazacaktır” dedi. Kılıçdaroğlu, konuşurken tribünlerden bir genç, Kılıçdaroğlu’na “Aday olma” diye seslendi. Kılıçdaroğlu, diğer gençlerin müdahalesiyle salondan çıkarılan gençle daha sonra kaldığı otelde bir araya geldi. Gazeteci Özlem Gürses’in paylaşımına göre Yalova’dan gelen lise öğrencisi Ömer Faruk Berber “‘Ya kazanamazsa’ diye endişesini dile getirmek istemiş”. Berber, Gürses’in “Görüşme sonrasında ne düşünüyorsun, Kılıçdaroğlu aday olsun mu?” sorusuna “Artık düşünebilirim” cevabını verdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top