‘Eğer casus arıyorsan kozmik odayı açanlardır’

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 10, 2020 / 07:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 90 günlük aradan sonra ilk defa partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun gündeminde tutuklanan vekiller ve gözaltına alınan gazeteciler vardı. Gazetecilere yönelik “casusluk” suçlamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Eğer bu memlekette bir casus aranıyorsa, bu memlekette devletin sırlarını peşkeş çekenler aranıyorsa o da Kozmik Oda’yı açanlardır” sözleriyle tepki gösterdi.
Koronavirüs salgını nedeniyle en son 10 Mart’ta TBMM’de grup toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, 90 gün sonra ilk kez kürsüye çıktı. Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Su vermiyorlar Müyesser Hanım’a su? Hayat bu su ya. Sen nasıl vermezsin? Tanırsınız herhalde, öyle kilolu bir insan da değil” dedi.
“Şimdi ne yaptı bu gazeteciler? Neymiş casusluk yapacaklarmış. Bu kadar da ayağa düşürmeyin bu durumu” diyen Kılıçdaroğlu, “Eğer bu memlekette bir casus aranıyorsa, bu memlekette devletin sırlarını peşkeş çekenler aranıyorsa o da Kozmik Oda’yı açanlardır” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’na yöneltilen casusluk suçlamalarına ilişkin, “Tutanakları orada görevli olan hakimler ve savcılar tuttu. Peki bu hakim ve savcılar nerede şimdi? Terör örgütünün üyesi olmaktan içeride. Terör örgütünün, teröristin tutanak tuttuğu bir olay nasıl olur da devlet sırrı olur?” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Şimdi kafa kafaya vermişler seçim kanununu nasıl değiştiririz diye düşünüyorlar. Nasıl değiştirirseniz değiştirin, siz gidicisiniz arkadaş” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top