Eğer gerçekten üzgünseniz sorunu Meclis’te çözelim

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 8, 2022 / 07:19

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir hekim ve avukatın ölümüne yol açan silahlı saldırıların ardından Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı, “Bakırtaş-Karakaya Şiddeti Önleme Kanunu’nu çıkartalım. Hemen!” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Şiddetle mücadele kanununu çıkarmak üzere, yüce Meclisimizi olağanüstü toplantıya davet ediyorum. “Üzgün görünmek” yerine, eğer gerçekten üzgünseniz, gelin bu meseleyi derhal halledelim. Bakırtaş-Karakaya Şiddeti Önleme Kanunu’nu çıkartalım. Hemen!”

ÖNCE SAĞLIK KOMİSYONU’NUN TOPLANMASI İSTENECEK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından Grup Başkanvekili Özgür Özel yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak 1333 Sayılı TBMM Kararıyla Tatilde ve Ara vermede çalışabilme kararı alan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı’na, bir an önce toplanarak sağlıkta şiddet gündemli kanun tekliflerini birlikte ele alarak görüşmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu çağrımızın karşılık bulmaması durumunda, TBMM İçtüzüğü’nün 26’ncı maddesinde yer alan ‘Üyelerinin üçte biri tarafından Komisyona teklif edilecek gündem üzerine de komisyonlar, Başkanlarınca toplantıya çağrılır’ hükmü gereği komisyonu yeterli imzayla toplantıya çağıracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” ifadeleri kullanıldı.

MUHALEFET TEK SES
Muhalefet partileri doktor cinayetinden hükümeti sorumlu tutan açıklamalar yaptılar. Akşener, “Böyle devlet yönetilmez” dedi, Davutoğlu şiddeti engellemek için seferberlik başlatılmasını istedi. Babacan hükümete “şiddeti durdurun” diye seslendi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top