Eğitimde tablo karamsar

Eğitimde tablo karamsar
Dünya genelinde uzaktan eğitim sürecinde öğrenme kayıpları yaşanırken, bu kaybı en çok anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin yaşadığı belirtiliyor. Soyut düşünme süreçleri gelişme sürecinde olan küçük yaş grubundaki...

Dünya genelinde uzaktan eğitim sürecinde öğrenme kayıpları yaşanırken, bu kaybı en çok anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin yaşadığı belirtiliyor. Soyut düşünme süreçleri gelişme sürecinde olan küçük yaş grubundaki çocukların uzaktan eğitimde verimli süreçler geçiremediği de cabası. EBA sistemi ile uzaktan eğitim öngörüsünün yüksek olduğu Türkiye’de durum pek de iç açıcı değil. 77 ülkenin kıyaslandığı OECD raporuna göre, Türkiye, “İnternet bağlantısına erişimi olan öğrenciler” listesinde 70’inci oldu. ’’İnternet bağlantısına erişimi olan öğrenciler” listesinde Endonezya son sırada yer alıyor; Danimarka, Finlandiya ve Estonya ise internet bağlantısına erişimi olan öğrenci oranının en çok olduğu ülkeler olarak öne çıkıyor.
Ödevler için bilgisayara erişim yüzde 70’in altında
77 ülkenin kıyaslandığı OECD raporuna göre, “İnternet bağlantısına erişimi olan öğrenciler” listesinde 70’inci olan Türkiye, eğitime erişim açısından incelendiğinde de sınıfta kalıyor. Ödevler için bilgisayara erişimi olan öğrencilerin ortalaması Türkiye’de yüzde 70’in altında. “Avantajlı okullarda” okuyan öğrencilerde ise bu oran yüzde 90’a yaklaşıyor.