Ek bütçeyi böyle savundu: Vatandaş için

Ek bütçeyi böyle savundu: Vatandaş için
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, partisi AKP’nin Meclis’e sunduğu ek bütçeye ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Artan gelirimizi ek bütçeyle topluma geri vereceğiz. Burada bütçe açığını...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, partisi AKP’nin Meclis’e sunduğu ek bütçeye ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Artan gelirimizi ek bütçeyle topluma geri vereceğiz. Burada bütçe açığını artırmıyoruz. Tam aksine milli gelire oran olarak bütçe açığında bir düşüş öngörüyoruz” dedi.

Yılmaz, “Borçlanarak bir harcama söz konusu değil. Burada tam aksine mevcut ekonomik gelişmeler çerçevesinde, kamu tahminlerimizin oldukça üstünde bir gelir sağlanacak” ifadelerini de kullandı. Yılmaz, “Artan maliyetler ve sosyal birtakım ihtiyaçlar neticesinde harcamalarımız tarafında da artış ihtiyaçları ortaya çıktı. Tahminimizin üstünde artan bu gelirimizi, toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda harcamak üzere ödeneğe dönüştürmek üzere bir ek bütçe yapıyoruz” mantığıyla 6 ayda yenisine ihtiyaç duyulan bütçeyi savundu.