Ekmek artık seçim vaadi

Ekmek artık seçim vaadi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Halk Ekmek Fabrikası açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Bir ahtım vardı, belediyeyi kazandığımız yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Halk Ekmek Fabrikası açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Bir ahtım vardı, belediyeyi kazandığımız yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek diye. Bunu Allah nasip ederse milletimizin oylarıyla tüm Türkiye’de gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Ekmeğin kültürümüzdeki önemine ve kutsallığına dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Bizim kültürümüzde ekmek nimettir. Yere düştüğü zaman alır, öper başımıza koyarız. Ekmeğe saygının duyulmadığı hiçbir yer yoktur. Ekmeği kutsayan ve o gelenekten gelen bir toplumuz. Bu kadar önem verdiğimiz ekmeğin her eve koşulsuz girmesi lazım. Yani pahalı olmaması lazım. Öyle bir tablo yaşıyoruz ki evlere ekmek giremiyor. İnsanlar evlerine ekmek bile alamıyorlar. Bir ahtım vardı. Bizim belediye başkanlarımızın görev yaptığı yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek diye. Bunu Allah nasip ederse, milletimizin oylarıyla göreceksiniz bütün Türkiye’de gerçekleştireceğiz’’ şeklinde konuştu.

SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEYECEK

CHP’li belediyelerin tüm engellemelere rağmen güzel işler yaptıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, geçmişte ilk halk ekmek fabrikasını da ekmeğin kutsiyetini bilen ve her eve girmesini sağlayan, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin açtığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu sözlerini, ‘’Biz yaptığımız çalışmaları, yoksullara yaptığımız katkıları sağ elin verdiğini sol el görmeyecek felsefesi içinde yaptığımız için, bugün ülkeyi yöneten kişi İmamoğlu’nu eleştiriyor. ‘Hani süt dağıtıyordunuz, nerede kaldı bu sütler’ diye. Oysa aylardır dağıtılıyordu’’ şeklinde sürdürdü.