Ekmek kavgası

Ekmek kavgası
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, askıda ekmek çağrısına yönelik eleştirilere “Askıda ekmek kavgası manevi bir görevi ifa hassasiyetidir. Biz askıya ekmek koyduk, ekmeksizler saklandıkları delikten çıktı’’ diyerek yanıt...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, askıda ekmek çağrısına yönelik eleştirilere “Askıda ekmek kavgası manevi bir görevi ifa hassasiyetidir. Biz askıya ekmek koyduk, ekmeksizler saklandıkları delikten çıktı’’ diyerek yanıt verdi.

TBMM’deki grup toplantısında partililerine seslenen MHP lideri, geçen hafta başlattığı askıda ekmek kampanyasına yönelik eleştirileri sert sözlerle eleştirdi. Kampanyayla özellikle İstanbul’da dar ve orta gelirli vatandaşlara destek olmaya gayret edildiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:
‘BÖLÜŞÜRSEK TOK, BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ’
Askıda Ekmek Kampanyası siyasal bir tepki veya eleştiri değil, manevi bir görevi ifa hassasiyeti, kardeşliği, hatırlamayı, paylaşmayı ve kader ortaklığını ifade hasbiliğidir. Biliyoruz ki, bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.
‘BUNLARIN MAYALARI BOZUK’
Askıda ekmek kampanyasını “Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir” diyerek eleştiren DEVA Partisi lideri Ali Babacan’a da yanıt veren MHP lideri, “Biz askıya ekmek koyduk, şu işe bakınız ki, ekmeksizler birer birer saklandıkları delikten fırlayarak ortalığa çıktılar. Vay ekmeksizler vay, milletimizin ekmeğine bile göz koyacak kadar nankörsünüz, milli ve manevi hasletlere tahammülsüzlük gösterecek kadar da namertsiniz. Bunların mayaları lekeli sicilleri bozuk. ‘Askıda ekmek milliyetçilik değildir’ diyen ekmeksiz sen nerden bilirsin milleti, milliyetçiliği, ne ilgin ve irtibatın var milletle” diye konuştu.
2012 yılında Samsun İlkadım ilçesinde de benzer kampanyalar yaptıklarını hatırlatan Bahçeli “O tarihlerde kendisine bile devası olmayan şahıs ekonomiden sorumlu bakanlık görevini icra ediyordu. İnançlarımız ne diyorsa onu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HALK EKMEĞE MUHTAÇ ELEŞTİRİSİ

Geçen hafta İstanbul Ticaret Odası’nın 200 gramlık ekmek fiyatına yüzde 20 zam yaparak 1,25 TL’den 1,50 TL’ye çıkarması üzerine MHP’nin başlattığı ‘‘askıda ekmek’’ siyasette tartışma yaratmış, muhalefet partileri kampanyayı, halkın ekmek parasına muhtaç hale geldiğinin itirafı olarak yorumlamıştı.

DEVA’DAN YANIT GECİKMEDİ

Bahçeli’nin konuşmasında Babacan’a yanıt vermesi üzerine DEVA Partisi’nin, Twitter hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada “Meydanlara ekmek asıp parti amblemiyle şov yapmak yardım değil bir geleneğimizi istismar etmektir. İktidara her ortak olduklarında vatandaşımızı nasıl bir ekmek parasına muhtaç ettiklerini herkes görüyor. Ülkemiz için çıkış yolunu göstermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Akşener: Hayaller doğalgazla zenginleşen Türkiye, gerçekler askıda ekmek

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidara ekonomi konusunda yüklendi, “Milletin umutlarıyla oynamayın artık. Millet sizden doğalgaz faturasına çözüm istiyor, siz anca gemi üzerinde poz veriyorsunuz. Hayaller doğalgazla zenginleşen Türkiye, gerçekler askıda ekmek kampanyası” dedi.
Akşener, “Ya ‘uçuyoruz’ diyen yalan söylüyor, ya da ‘sabır’ diyen yalan söylüyor. Ya ‘Bu Damat Bakan çok iyi, onunla gurur duyuyoruz’ diyen yalan söylüyor, ya da ‘Askıda ekmek kampanyası başlatıyoruz’ diyen yalan söylüyor” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Teşekkürlü’ gönderme: Rezilliği daha iyi anlatamazdınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askıda ekmek kampanyası üzerinden eleştirdiği MHP lideri Bahçeli’ye “18 yılın sonundaki rezilliği bundan daha iyi dünyaya anlatamazsınız. O nedenle Sayın Bahçeli’ye yürekten teşekkür ediyorum” sözleriyle tepki gösterdi.
Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, “Projeye bakın, ne proje ama. Çağ açan bir proje. Kuru soğana mahkum ettiniz. 21. yüzyıldan söz ediyorum. 83 milyon, bir avuç tefeciye hizmet eder hale geldik. Beyler tefecilere milyar dolarları yağdırırken, işinden olan adama ‘Sana ayda 1168 lira vereceğim. Günde 39 lira. Krallar gibi yaşayacaksın.’ diyor. Bunlarda vicdan var mı? Açlık sınırı 2448 lira. Açlık sınırının altında milyonlar var” dedi.

Askıda ekmek kampanyası
yoksulluğun resmidir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Askıda ekmek kampanyası yoksulluğun, açlığın, sefaletin bir resmidir. Türkiye’nin yeni resmidir” dedi.
Buldan, sadece kadınların katıldığı HDP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, HDP’nin 8. kuruluş yıl dönümünün Türkiye’nin her yerinde büyük bir coşkuyla kutlandığını belirterek, “HDP, içinden geçtiğimiz bu karanlık günlerde, karanlığa karşı ışığın, faşizme karşı direnişin partisidir” ifadesini kullandı.
‘ANNELERİN MAMA ALMAYA GÜCÜ YETMİYOR’
MHP tarafından başlatılan askıda ekmek kampanyasını “Kendileri bin odalı saraylarda yaşarken halkı ise kuru ekmeğe muhtaç ettiler” diyen Buldan, “‘Bir mermi kaç lira’ diye soran Cumhurbaşkanının yönettiği ülkede, çocuk maması dahi alınamaz hale geldik. Artık anneler, kadınlar çocuklarına dışarıdan mama bile almaya gücü yetmeyen bir yaşam sürdürüyorlar” dedi.

MECLİS’TE KADIN CİNAYETLERİNE AYRILAN SÜRE 57 SANİYE ALDI

Eşitlik için Kadın Platformu EŞİK, TBMM’nin 15 günlük çalışması sırasında kadınlar için yapılanlar ve yapılmayanları inceledi. Meclis’in performansının ‘kötü’ olduğunu belirten EŞİK’in araştırmasına göre, kadın cinayetleri Meclis’te sadece 57 saniye konuşuldu.