Ekmek kavgasında bakanlıktan geri adım

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 23, 2021 / 15:11

Tarım ve Orman Bakanlığı, önceki akşam bir genelge yayımlayarak, “Pazar yerleri dışında seyyar araçlarda, manav, kasap ve sokaklarla ambalajlı ya da ambalajsız olarak ekmek ve sade pide satışına izin verilmeyeceğini” açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) mobil ekmek büfelerinde ekmek satışı yapması sonrasında yayımlanan genelgede bu ifadelerin yer alması üzerine İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Vatandaşlarımız endişe etmesin. Gerekirse ihtiyaç duyduğunuz ekmeği evinize teslim ederiz” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK: KARALAMA AMACI TAŞIYOR

Genelgenin kamuoyuna yansıması sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni bir paylaşımla, kamuoyunda dile getirildiği gibi bir yasak olmadığını açıkladı. Söz konusu paylaşımda yasağın “belediye araçlarına ilişkin değil” konutlarda üretilen ekmeğin dağıtımına ilişkin olduğu, iddiaların “bakanlığı karalama amacı” taşıdığı kaydedildi.

İMAMOĞLU: DEVAM EDECEKTİK

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Dün yazılan yazı, başka türlü bir uygulama olarak sahaya yansısaydı bile biz, ekmek satışımıza devam edecektik. Hazırlığımız o yöndeydi. Tarım Bakanlığımız açıklamayı yaptı. Onu kastetmedekilerini ifade ettiler. Dolayısıyla sorun kalmadı. Ama yine ifade edeyim; İstanbul’da, bu yoksul günlerde, insanların bir liralık ekmek almak için kuyruklara girmesi çok önemlidir.  Buna yönelik yapılan her hizmet, değerlidir” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top