Ekmek kuyruğu NYT'de: Türkler enflasyonla boğuşuyor

Ekmek kuyruğu NYT'de: Türkler enflasyonla boğuşuyor
ABD gazetesi New York Times, iktidarın görmezden geldiği ucuz ekmek kuyruklarını sayfasına taşıdı. Söz konusu haberde, "Türkler, Türk Lirası dolar karşısında erirken ve maaşları artık günlük temel ihtiyaçları bile karşılamazken...

ABD gazetesi New York Times, iktidarın görmezden geldiği ucuz ekmek kuyruklarını sayfasına taşıdı. Söz konusu haberde, "Türkler, Türk Lirası dolar karşısında erirken ve maaşları artık günlük temel ihtiyaçları bile karşılamazken artan enflasyonla boğuşuyor, fiyatların yükselişini izliyor" denildi.

T24'ün The New York Times’tan aktardığına göre, haber “Çok sayıda Türk ekmek alamıyor, fırıncılar da üretemiyor” başlığıyla yayımlandı.

“Çok sayıda insan devletin sattığı, ucuz ekmeklerle masalarını doldurmaya çalışırken çeşitli mahallelerde ekmek kuyrukları belirmeye başladı” denilen haberde, İstanbul’da bu hafta görülen Halk Ekmek kuyruğundan izlenimler aktarıldı.

“Sırada bekleyenlerin pek çoğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek başlarına bir iş gelmesinden korktukları için konuşmak istemedi. Konuşanlar da ismini vermedi” izlenimi paylaşılan haberde, yorumlar başladıkça atmosferin değiştiği de aktarıldı.

Habere göre, sıradaki bir genç kadın “İnsanlara nasıl olduklarını sormanıza gerek yok, sırayı görüyorsunuz” derken, arkasındaki bir adamın da “Sabah akşam fiyatların arttığını görüyoruz” diye ekledi.

Bu ülkeyi Türkler ekmek alamıyor diye uluslararası basına malzeme yapmış bir iktidarsınız!

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: Siz bu ülkeyi “Türkler ekmek alamıyor, fırınlar ekmek yapamaz hale geldi” diye uluslararası basına malzeme yapmış bir iktidarsınız!! Siz kara cehaletiniz, liyakatsizliğiniz ve saplantılarınız nedeniyle bu ülkenin insanlarının ekmeğine göz dikmiş bir iktidarsınız!!