Ekmek zamlanıyor kuyruklar uzuyor

Ekmek zamlanıyor kuyruklar uzuyor
Dolar/TL kurundaki hızlı yükselişle birlikte un fiyatları da hızlı şekilde arttı. Bu artışla birlikte İstanbul’da ekmeğin fiyatı 3,5 TL’ye yükseldi. Bu yükselişle birlikte yurttaşlar, İBB’nin Halk Ekmek büfelerine akın...

Dolar/TL kurundaki hızlı yükselişle birlikte un fiyatları da hızlı şekilde arttı. Bu artışla birlikte İstanbul’da ekmeğin fiyatı 3,5 TL’ye yükseldi. Bu yükselişle birlikte yurttaşlar, İBB’nin Halk Ekmek büfelerine akın etti. Ekmeğin 1,25 TL’den satıldığı İHE büfelerinde uzun kuyruklar oluştu.

Görüntüleri paylaşan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, söz konusu görüntüler için “Ülkedeki en büyük AKP eseri” dedi: “Asgari ücretin açlık sınırıyla test edildiği, kuru ekmek için saatlerce Halk Ekmek kuyruğundaki insanların görüldüğü ülke haline geldik.”

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamada bulundu. Un fiyatlarındaki büyük artışa değinen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Halk Ekmek, 2022 yılı için un ihalesine çıktı. 2021’de 1 çuval un 127 TL iken, bu yıl çuval başı en düşük teklif 325 TL oldu. İstanbullulara ucuz ve sağlıklı ekmek sağlamak için elimizden geleni yapacağız.”

“TALEP 1,6 MİLYONU GEÇTİ”
İBB Sözcüsü Murat Ongun ise ekmeğin fiyatının değişmediğini belirttiği açıklamasında, “İstanbul’da pek çok fırında, artan maliyetler nedeniyle 220 gr ekmek 3,50 TL oldu. 250 gr Halk Ekmek hala 1,25 TL, bugün (dün) 1 milyon 458 bin adet ekmek ürettik. Ne yazık ki talep 1,6 milyonu geçti” dedi.