Ekmekte bile yoksunluk

Ekmekte bile yoksunluk
Hayat pahalılığı ve gıda ürünlerine yapılan zamlarla mücadele eden vatandaş, çareyi ucuz ekmeğin satıldığı ekmek büfelerinde arıyor. Cumartesi günü çekilen görüntüler durumu özetledi. Pazar günü halk ekmek büfeleri...

Hayat pahalılığı ve gıda ürünlerine yapılan zamlarla mücadele eden vatandaş, çareyi ucuz ekmeğin satıldığı ekmek büfelerinde arıyor. Cumartesi günü çekilen görüntüler durumu özetledi. Pazar günü halk ekmek büfeleri kapalı olacağı için cumartesi günü Ankara ve İstanbul’da birçok büfenin önünde ekmek kuyruğu oluştu. İBB ve ABB ise un stoğu bitene kadar ekmeğe zam yapmayacağının sözünü verdi.

Cumartesi günü Ankara'nın birçok noktasında Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekmek büfelerinin önünde yağmura rağmen vatandaşların kuyruk oluşturduğu görüldü. Kuyruk görüntüleri, Ankara’da Mamak ve Keçiören’in 2 farklı noktasından geldi. Ankara’da 1 lira 75 kuruştan satılan ekmeğin fiyatına önceki gün 50 kuruş zam yapılmıştı. Bu kahreden görüntülerin ardından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Halk Ekmek üretimimizi tam kapasiteye çıkararak günde 1 milyon adet ekmek üretmeye başladık. 435 satış noktasına ek mobil fırınlarımızla da satış yapacağız ki kimse mağdur olmasın. Ekonomik zorluk ortada. Stoklarımız bitene dek 250 gr. ekmek 1.25 ₺ olmaya devam edecek” dedi.

ESENYURT’TA TABLO AYNIYDI
Aynı gün ucuz ekmek kuyruğu görüntülerinden bir tanesi de İstanbul'un Esenyurt ilçesinden paylaşıldı. Esenyurt Cumhuriyet Caddesi'nde Halk Ekmek önünde yoğun kalabalık oluştuğu görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, “Bugün İstanbul genelinde 3 fabrikamızda 1 milyon 356 bin normal ekmek ürettik. Bu kuyruklar içimizi acıtıyor! Bu derin yoksulluğun net fotoğrafıdır” ifadelerini kullandı. FOX Haber’e konuşan Nama, kuyruklarla ilgili şu ifadeleri kullandı: “O yağmurun altında kimse keyfinden beklemez. Bu çaresizliğin kuyruğudur. Şu anda elimizdeki un stoğumuzu kullanıyoruz. Gelen hiçbir zammı yansıtmıyoruz. Zam yağmurlarına direniyoruz. Ancak talebi karşılayamıyoruz. Önümüzdeki aylarda 4. fabrikayı da faaliyete sokacağız. Ancak çözüm o değil. Çözüm yoksulluğu ortadan kaldırmak. 4 milyon ekmek olsa yine satılır. Aralık sonu gibi elimizdeki un stoğu tüketildiğinde yeni fiyatla alım yapacağız.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı açıklamada, “Ekmek davasında, insanların yoksullukla mücadelesi konusunda engel tanımayacağımızı halkımıza duyuralım” dedi.