Ekonomi şimdilik ‘bildiğimiz gibi’

Ekonomi şimdilik ‘bildiğimiz gibi’
Gaziantep Organize Sanayi Bölgelerinde yapımı tamamlanan 300 fabrikanın resmi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Salgın etkisini yitirip taşlar yerine oturdukça Türk ekonomisi yeni rekorlara koşmaya...

Gaziantep Organize Sanayi Bölgelerinde yapımı tamamlanan 300 fabrikanın resmi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Salgın etkisini yitirip taşlar yerine oturdukça Türk ekonomisi yeni rekorlara koşmaya devam edecektir" açıklamasını yaptı.

Dün yoğun bir programı olan Erdoğan, TEKNOFEST ödül töreni, özel bir hastanenin online açılışı, 300 fabrikanın resmi açılışı ve Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi Cami ve Konferans salonunun açılışında konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

“Cumhur İttifakı olarak dayanışmamız çok önemli” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Beraber yürüdük biz bu yollarda dedik. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. 2023’e inşallah çok daha güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Unutmayın Cumhur İttifakı olarak atacağımız adımlar çok önemli”

‘YATIRIMLARI 10’UNA KATLADIK’

"Türkiye'nin 18 yılda hangi girdaplardan, hangi saldırılardan, hangi tuzaklardan sıyrılarak bu günlere geldiğini iyi biliyorsunuz. 2008 küresel krizinden bölgedeki çatışmalara, terörden darbe girişimine, ülkemizi ve bağımsızlığımızı hedef alan birçok saldırıyı hamd olsun başarıyla bertaraf ettik. Altyapı ve hizmet yatırımlarımızı Cumhuriyet tarihinde yapılanların 3-5 hatta 10'una katladık”  

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ AVANTAJLARI

“Tüm badirelerin üstesinden, ülkemizin tökezlemesi için ellerini ovuşturan güruhun engelleme çabalarına rağmen geldik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin avantajlarını en iyi şekilde değerlendirerek, aldığımız tedbirlerle bu salgının Türkiye'yi tökezletmesine müsaade etmedik. Sanayisi, üretim kapasitesi, nitelikli iş gücü, sağlık ve ulaşım altyapısıyla ülkemizin yıldızı daha çok parlıyor. Salgın etkisini yitirip taşlar yerine oturdukça Türk ekonomisi yeni rekorlara koşmaya devam edecektir. Her kim şirketlere el koymaktan bahsediyorsa, onun amacı ülkemizin yeniden bataklığa saplanmasıdır”

KORONA YİNE UNUTULDU

Erdoğan’ın ziyaretler sonrası otobüsten halka çay dağıttığı görüntüler tepki topladı, çünkü dağıtım esnasında sosyal mesafeye yine uyulmadı. Daha önce de sel felaketinin yaşandığı Giresun'da otobüsün üstünden halka çay dağıtan Erdoğan eleştiri odağı olmuş ve yurttaşların sosyal mesafeye uymadığını belirterek onları suçlu bulmuştu.