Ekonomideki tablodan memnun

Ekonomideki tablodan memnun
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’da yaptığı konuşmada Türkiye’nin özellikle Ukrayna işgalinde oynadığı rolü öne çıkardı, Altılı Masa’yı ve Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.Erdoğan, muhalefetin amacının Türkiye’yi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’da yaptığı konuşmada Türkiye’nin özellikle Ukrayna işgalinde oynadığı rolü öne çıkardı, Altılı Masa’yı ve Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Erdoğan, muhalefetin amacının Türkiye’yi “güç odaklarına yeniden bağımlı hale getirmek” olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı, ”Bunlar her toplantıda sadece bir sonraki toplantıyı kimin evinde yapacaklar onu konuşuyorlar. Başka bir şey yok." dedi.

Erdoğan ayrıca CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Sakarya'yı bilmeyenler Ankara'nın batısında gerçekleşen Sakarya Meydan Savaşı'nın burada yapıldığını sanır. Öyle mi? Bay Kemal, Sakarya'nın nerede olduğunu bilmiyor. Yolları karıştırmış" ifadelerine yer verdi.

Adaylık tartışmalarının odağındaki Altılı Masa 2 Ekim’de ikinci tur görüşmelere başlayacak.

Erdoğan, 2023 seçimini sık sık andığı konuşmasında ülkenin dış politika adımlarını öne çıkardı.

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda konuşan Cumhurbaşkanı tahıl koridoru, esir takası gibi başlıkları gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı, muhalefetin küresel ekonomik krizin etkilerine umutlarını bağladığını da savundu.

Erdoğan yolların araçlar ve tırlarla dolu olmasının da “ekonomik canlılığı” gösterdiğini söyledi.

20 yıllık iktidarının en kritik seçimlerine hazırlanan AKP, seçim stratejisini “dış politikada zafer, ekonomide iyileşme” ve “6’lı masayı yıpratma” stratejisi üzerine kuruyor. 

Erdoğan’dan gençlere: Benim karşımda da özgürlüğünüzden asla taviz vermeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sakarya’daki ikinci durağı “İlk Oyun Erdoğan’a, İlk Oyum Ak Parti’ye” gençlik buluşmasına katıldı.

Burada gençlere seslenen Erdoğan, “Seçim günü yapacağınız işlem belki kısadır ama uzun vadeli sonuçlar doğuracak öneme sahiptir. Oyunuza, yani iradenize, geleceğinize sahip çıkmanızı istiyorum. Hiç kimsenin sizi yalan yanlış bilgiler ve boş vaatlerle yönlendirmesine izin vermeyin. Fikri özgürlüğünüze sahip çıktığınız müddetçe kimse sizi yanıltamaz, kandıramaz, yanlış yönlendiremez. Eğer sizi ben yanıltmaya çalışırsam bana da aynı tavrı gösterin. Benim karşımda da özgürlüğünüzden asla taviz vermeyin. Türkiye’nin geleceği; zihni ve bedeni esir edilmişlere değil, ancak fikri, vicdanı hür, ufku açık gençlere emanet edebiliriz.” ifadelerini kullandı.