Ekonomik buhran var

Ekonomik buhran var
Eğitim sektörü paydaşlarından kantin işletmecileri, servis şoförleri ve kırtasiyeciler ile video konferans yöntemiyle toplantı düzenleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, sorunları dinledi, çözüm önerilerini anlattı.“Sıkıntılarınızı...

Eğitim sektörü paydaşlarından kantin işletmecileri, servis şoförleri ve kırtasiyeciler ile video konferans yöntemiyle toplantı düzenleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, sorunları dinledi, çözüm önerilerini anlattı.
“Sıkıntılarınızı aslında biliyoruz. Bu sıkıntıların hepsi çözülebilir. Bütün mesele, Türkiye’yi yönetenlerin sorunlara bakış açısı” diyen Kılıçdaroğlu, zincir mağazalarla esnafın öldürüldüğünü belirterek, “Bu memlekette Esnaf Bakanlığı olması lazım, esnafların sorunlarını dinleyen bir makam olması lazım. Sosyal devlet ‘okulları kapattım’ diyor ama bu adamlar nasıl geçinecekler” diye sordu.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, yasak getirildiğinde insanların geçiminin sağlanması gerektiğini söyledi ve “Devletin akıllı, liyakatlı insanlar tarafından yönetilmesi lazım. Bir karar alırken hangi sonuçları doğuracağını bilmesi ve önlem alınması lazım. Bizim düştüğümüz pozisyona hiçbir ülke düşmedi” dedi.
Ekonomik Sosyal Konseyi’nin toplanmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Memleketin çıkarları üzerine politikayı inşa edersek bu sorunları aşabiliriz. Ekonomik buhran içindeyiz. Kriz yok buhran var. Kişi evine ekmek götüremiyorsa, bu kişi milyonlarsa ekonomik buhran vardır. İşsiz sayısı 10 milyona ulaşmışsa bu işsiz nereden alışveriş yapacak” ifadelerini kullandı