Ekonomist Serkan Özcan'dan Nebati'ye yanıt: Koltuk sahibi olmak için gerçekleri sulandırmaktan utanmıyor musunuz?

Ekonomist Serkan Özcan'dan Nebati'ye yanıt: Koltuk sahibi olmak için gerçekleri sulandırmaktan utanmıyor musunuz?
Gelecek Partisi Sözcüsü Ekonomist Serkan Özcan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bugün Twitter'dan "İçimizdeki beyinsizler ekonomiyi hedef alıyor" açıklamasına cevap verdi. Özcan "Sırf bir koltuk sahibi olmak için matematiği...

Gelecek Partisi Sözcüsü Ekonomist Serkan Özcan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bugün Twitter'dan "İçimizdeki beyinsizler ekonomiyi hedef alıyor" açıklamasına cevap verdi. Özcan "Sırf bir koltuk sahibi olmak için matematiği ve açık gerçekleri sulandırmaktan zerrece utanmıyor musunuz?" diye sordu.

TIKLAYIN- Nebati: İçimizdeki beyinsizler ekonomiye saldırıyor

Özcan'ın paylaşımı şöyle:

"Son günlerde kamuoyuna ekonomideki gerçek duruma dair yaptığımız paylaşımlar “iktidarın ekonomideki şampiyonlar ligini” çok rahatsız etmiş! Onların yaptığı gibi uzun twitler atmayacak çok kısa birkaç soru soracağım? Bankacılık sisteminde vatandaşların Mart sonu (KKM hariç) 212 milyar dolar döviz mevduatı var! Bankaların ayrıca 95 milyar dolar yurtdışı borcu var! Etti mi size 307 milyar dolar? Bankaların muhabir ve nakit mevcudu ise sadece 23 milyar dolar! Şunu anlatın iktidarın “ekonomi guruları” ! 307 milyar dolar yükümlülüğe karşı 23 milyar dolar TCMB dışı likit varlıklar sizi rahatsız etmiyor mu? TCMB’nin net döviz pozisyonunun da -75 milyar dolar olduğu düşünülürse, bu rahatlığınız nereden kaynaklanıyor? Sırf bir koltuk sahibi olmak için matematiği ve açık gerçekleri sulandırmaktan zerrece utanmıyor musunuz?"