Ekonomist Sönmez: Marmara depremi düşünülerek Merkez Bankası ve kamu bankaları yeniden Ankara’ya taşınmalı

Ekonomist Sönmez: Marmara depremi düşünülerek Merkez Bankası ve kamu bankaları yeniden Ankara’ya taşınmalı
Ekonomist Mustafa Sönmez, beklenen Marmara depremi düşünülerek Merkez Bankası ve kamu bankalarının yeniden Ankara’ya taşınması gerektiğini belirtti.Twitter hesabından paylaşım yapan Sönmez, “Gelecekteki Marmara Depremi düşünülerek...

Ekonomist Mustafa Sönmez, beklenen Marmara depremi düşünülerek Merkez Bankası ve kamu bankalarının yeniden Ankara’ya taşınması gerektiğini belirtti.

Twitter hesabından paylaşım yapan Sönmez, “Gelecekteki Marmara Depremi düşünülerek Merkez Bankası ve kamu bankaları yeniden Ankara’ya taşınmalı. İş Bankası’nın da Ankara’ya merkezini taşıması tavsiye edilmeli. İstanbul’daki stratejik kuruluşlar deprem riski düşük bölgelere çekilmeli, Atatürk HL hemen faaliyete geçirilmeli” dedi.

“Radikal bir kamuculuğa geçiş kaçınılmaz”
Millet İttifakı’nın Marmara depremi odaklı yeni bir program hazırlaması gerektiğini belirten Sönmez, şu ifadeleri kullandı:
“Altılı Masa ya da millet ittifakının kamuoyuna açıkladığı son programı geri çekip yaşanan deprem ve yaklaşan Marmara Depremi odaklı olarak yeniden kaleme alması gerekir. İki günde her şeyi unutmaya teşneyiz büyüme, enflasyon, cari denge dertlerinden önce CAN güvenliği, risk azaltma…

Önümüzdeki 5 yılın stratejisi 11 deprem ilinin yeniden inşası ve Marmara Depremine karşı İstanbul ve çevre illeri depreme hazırlama üstüne bina edilmelidir. Bu ancak kamu müdahaleciliği ile mümkün. Dolayısıyla radikal bir kamuculuğa geçiş, CAN ve mal güvenliği açısından kaçınılmaz.

5 yıllık depreme karşı savunma stratejisi, bütçeye yük KÖİ sözleşmelerinin iptali, dış borçların ertelenmesi için makul bir mazeret, Dünya Bankası, EBRD, AB kuruluşlarından yüklü kaynak temini için de doğru bir gerekçe olacaktır. Tüm alt politikalar, deprem odaklı düzenlenmelidir.”