Ekonomist, vergi memuru, tahsildar polemiği

Ekonomist, vergi memuru, tahsildar polemiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt: O vergi memuru! Ama ben ekonomistim... Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki günlük Özbekistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken CHP Genel Başkanı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt: O vergi memuru! Ama ben ekonomistim... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki günlük Özbekistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden yaptığı “Projelerin yapılış tarzı ülkeyi zarara uğratıyor” eleştirisine “O vergi memuru ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu” diye yanıt verdi. 

Erdoğan, “Yetişemediği üzüme koruk deme meselesi var ya, bununki bu” derken sözleşmeye göre garantili geçiş karşılamadığı zaman farkı devletin ödediğini söyledi. Erdoğan, bütçeden on milyarlarca liralık garanti ödemesi ayrıldığı halde, geçiş sayılarının garanti edelinin üzerinde olduğunu iddia etti. Ayrıca Hazine’den 1 kuruş para çıkmadığını da söyledi.  

Erdoğan, CHP liderinin SSK genel müdürü olduğu dönemde kurumu batırdığı iddiasını da tekrarladı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 2021 yılındaki açığı 21.6 milyar lira olarak gerçekleşti. Bütçeden SGK’ya yapılan transferler 252.1 milyar lira olarak gerçekleşti. 

KILIÇDAROĞLU YANIT VERDİ: TAHSİLDAR 

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu’na yönelik "O vergi memuru. Ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu" sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan iki cümlelik yanıt verdi. 

"Sen ekonomist değil, olsan olsan 5’li çetenin tahsildarı olursun. Halkın parasına göz dikmiş bir tahsildar!"