Ekonomiyi düzeltmenin yolu hukuktan geçer

Ekonomiyi düzeltmenin yolu hukuktan geçer
Partisinin 1. Olağan Amasya İl Kongresi’nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, açıklanan ekonomi paketine ilişkin değerlendirmede bulundu. Babacan özetle şunları söyledi:SABAH AKŞAM TEKRARLAMALILAR"Ekonomi paketine...

Partisinin 1. Olağan Amasya İl Kongresi’nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, açıklanan ekonomi paketine ilişkin değerlendirmede bulundu. Babacan özetle şunları söyledi:

SABAH AKŞAM TEKRARLAMALILAR

"Ekonomi paketine ilişkin biz tavsiyelerimizi söyleyelim. Birincisi; ekonomiyi düzeltmenin yolunun hukuk devletinden geçtiğini büyük puntolarla masalarının üzerine yazıp, sabah akşam günde on defa okumaları lazım. Yanlarında çalışanlara da ‘Oğlum, kızım bana günde on defa hatırlat; ekonomiyi düzeltmenin yolu hukuktan geçer’ demeliler.

6 MADDELİK ÖNERİ

İkincisi; tam demokrasi olacak ve güven sağlayacaksınız. Üçüncüsü; dürüst ve işin ehli bir kadroyla çalışacaksınız. Dördüncüsü; ekonomik programınızın bir iç tutarlılığı olmalı. Beşincisi; Merkez Bankası, TÜİK, SPK, BDDK, EPDK gibi kuruluşların bağımsız ve güçlü olması lazım. Altıncısı; kural bazlı bir ekonomi yönetiminiz olacak.

REÇETE REFORM DEĞİL İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ

Bu reçetenin adı DEVA ekonomisidir. Bu reçete ekonomi reformları açıklanınca, ekonomi yönetimleri değiştirilince değil, ancak iktidar değişince uygulanacaktır."