Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan ‘Rakamlar gerçeği yansıtmıyor’ açıklaması

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan ‘Rakamlar gerçeği yansıtmıyor’ açıklaması
‘Ankara'da 17 ölü var, Türkiye geneli 20 deniyor’İYİ Parti’nin düzenlediği A’dan Z’ye Kovid-19’un Türkiye’deki Etkileri Çalıştayı'na İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yanı sıra İstanbul, Ankara ve Eskişehir'in...

‘Ankara'da 17 ölü var, Türkiye geneli 20 deniyor’

İYİ Parti’nin düzenlediği A’dan Z’ye Kovid-19’un Türkiye’deki Etkileri Çalıştayı'na İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yanı sıra İstanbul, Ankara ve Eskişehir'in belediye başkanları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Yılmaz Büyükerşen de katıldı.

‘İSTANBUL EŞİTTİR TÜRKİYE’

Sağlık Bakanlığı'nın günlük açıkladığı Kovid-19 verilerini değerlendiren İmamoğlu ve Yavaş, sürecin şeffaf yönetilmediğini ve açıklanan rakamların gerçekleri yansıtmadığını söyledi. İmamoğlu, "Şu anda neredeyse İstanbul eşittir Türkiye" açıklamasını yaparken, Yavaş “Sadece Ankara’da 563 kişi öldü. Adana, İstanbul, İzmir, Ankara belediye başkanlarından bir günlük rakamları istesinler. Sonra açıklanan rakamlara baksınlar" dedi.

BULAŞICI HASTALIKTAN ÖLÜM

Yavaş sözlerinin devamında, “Geçtiğimiz Salı 17 vefat var. Ama aynı gün açıklanan rakama bakıyorum, Türkiye çapında 20-21-22 kişi var” dedi. Türkiye'deki sayı kadar, İstanbul'da bulaşıcı hastalıktan ölenler olduğunu söylemesi halinde kıyamet kopacağını dile getiren Ekrem İmamoğlu ise şöyle konuştu:

‘BİZİM DERDİMİZ ŞEFFAFLIK’

"Türkiye rakamları neredeyse Ankara'dakiler kadar, açıklanmıyor. Aynı şey İstanbul için geçerli. Şimdi yeniden tartışma açmış olacağız. Bizim derdimiz tartışma açmak değil ki. Bizim derdimiz şeffaflık. Bunu konuşan siyasiler neredeyse hain ilan edildi”

İDDİALAR ARTIYOR, YETKİLİLER SUSKUN

Salgının başından bu yana gündeme gelen Sağlık Bakanlığı verilerinin gerçeği yansıtmadığı iddiası özellikle 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreciyle birlikte arttı. Son haftalarda Türkiye genelinde günde 20’li vefat rakamlarının açıklanması eleştirileri çoğalttı. Çünkü sadece illerde günde 20’li vefat sayıları görüldüğü iddia ediliyor. Yetkililerden ise herhangi bir açıklama gelmedi.