Elazığ korkuttu

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 28, 2020 / 10:43

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Pazar günü TSİ 09:37’de merkezi Elazığ olan 5.3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Kent, Cumartesi günü de biri Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem, diğeri ise merkezi Van’ın Çatak ilçesi olan 3.8 büyüklüğünde bir deprem olmak üzere iki kez sarsılmıştı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk belirlemelere göre depremde hayatını kaybeden olmadığını açıkladı. Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Elazığ’da meydana gelen depremde 10.15 itibarıyla Valiliğimiz, İl Jandarma, Emniyet, 112 Acil Çağrı, Elazığ Muhtarlar Koordinasyon Hattı ve AFAD’ın aramalarından elde ettiğimiz bilgi çerçevesinde herhangi bir can kaybı ve hasar ihbarı yoktur” ifadelerini kullandı.
AFAD, Elazığ’dan sonra TSİ 10:13’te Muğla’nın Dalaman ilçesinde de 4.2 büyüklüğünde bir depremin kaydedildiğini açıkladı.

OCAK AYINDAKİ BÜYÜK DEPREMİN SONUÇLARI

Elazığ’da cumartesi günü 4.1, dün sabah 5.3; Muğla’da da 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Jeolog Prof. Dr. Naci Görür Elazığ’da meydana gelen depremlerle ilgili sosyal medya hesabından ‘Ocak 2020 büyük depreminin sonuçları…’ değerlendirmesini paylaştı.
Görür’ün paylaşımı şöyle;
‘Dün Elazığ’da olan 4,1 büyüklükteki bir depremden sonra aynı bölgede bugün de 5,3 büyüklükte bir deprem oldu. Kanaatime göre, bu depremler muhtemelen Ocak 2020 büyük depreminin sonuçları. Bu yörede DAF zonunda kırılmamış irili ufaklı yerler kırılıp rahatlıyorlar. Geçmiş olsun’

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top